Два милиона лева достигна набраната сума за 16-ото издание на

...
Два милиона лева достигна набраната сума за 16-ото издание на
Коментари Харесай

Два милиона лева събра Българската Коледа за месец

Два милиона лв. доближи набраната сума за 16-ото издание на акцията Българската Коледа след края на благотворителния театър, който се състоя точно на Коледа в Народния спектакъл Иван Вазов.

Изпратени са 560 000 дарителски есемеса на номер 1117 и гласови позвънявания на 0900 1117 от началото на акцията, оповестена от президента Румен Радев в края на ноември.

Дарения за благотворителната самодейност в поддръжка на децата с тежки болести и увреждания могат да се вършат целогодишно, се показва в известието на прессекретариата на президента.

На коледния благотворителен театър Българската Коледа участваха президентът Румен Радев, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и донори, посланици на акцията и деца, на които самодейността оказва помощ.

В обществените мрежи президентът благодари на всички, чиято съпричастност прави „ Българската коледа “ допустима за децата с тежки болести и увреждания.

За 15 години в границите на благотворителната самодейност на президента Българската коледа са събрани 32 764 780 лева За това време са подкрепени над 4388 деца и 281 лечебни заведения.

Всяка година хиляди българи са съпричастни с идеята на благотворителната самодейност.

Анкета сподели, че хората с подготвеност поддържат сходни начинания.

Източник: bnr.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР