Два милиона британски работници на минимална работна заплата получават увеличение,

...
Два милиона британски работници на минимална работна заплата получават увеличение,
Коментари Харесай

Минималните заплати на Острова се увеличават, а също и сметките

Два милиона английски служащи на минимална работна заплата получават нарастване, само че разноските им също се усилват.

Заетите на възраст 25 години и повече, които взимат " национална витална заплата ", са получили нарастване от 4,9% и към този момент ще получават 8,21 паунда на час вместо 7,83 паунда. Увеличение има и за по-младите служащи, написа BBC.

От растежа на минималната заплата ще се възползват повече дами - 60 %. Заетите в бранша на хотелиерството и търговията на дребно - към 200 000 са едни от най-ниско платените чиновници и получават нарастване на заплатите.

Според фондация Living Wage Foundation, с цел да се посрещнат разноските за живот, равнището на възнаграждение би трябвало да е 9 паунда на час на всички места във Англия и 10,55 паунда в Лондон.

Повишаването на заплащането идва в миг, когато сметките също се усилват. Всички семейства ще заплащат повече за газ, ток, вода, налозите на колите. Таксите на телевизионните лицензи са нарастнали и това най-вероятно ще се отрази на жителите. Очаква се цените на интернет и мобилните услуги също да нарастнат.

Въпреки че Англия е с едно от най-високите хонорари измежду развитите стопански системи по света, съгласно експерти минималните заплати остават прекомерно ниски. Те считат, че младите служащи към момента получават прекомерно малко за труда си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР