Два месеца след като затвори почти напълно българското си производство,

...
Два месеца след като затвори почти напълно българското си производство,
Коментари Харесай

Булгартабак затваря фабриката си в Босна, оставя 100 души без работа

Два месеца откакто затвори съвсем изцяло българското си произвеждане, " Булгартабак ", чиято благосъстоятелност се свързва с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, възнамерява да затвори и фабриката си в Баня Лука, която се намира в Република Сръбска, част от Босна и Херцеговина, заяви вестник Капитал, базирайки се локални медии.

Според информацията представители на холдинга ще пътуват до такава степен във вторник, с цел да разяснят проектите си да закрият мощностите и да оставят 100 служащи без работа.

Синдикатите в сдружението са организирали среща на представителите на " Булгартабак " с държавното управление и упорстват фабриката да не се затваря.

Вероятната причина за затварянето на производството е договорката с British American Tobacco от предишния април. Тогава бяха продадени главните търговски марки на " Булгартабак ", а ВАТ има право да ги създава и продава в България, Адриатическия район и Русия. Според контракта с ВАТ до 2019 година марките ще бъдат създавани единствено в " Благоевград БТ " и очевидно 130-годишното босненско дружество остава без поръчки.

Според ръководителя на профсъюза в завода Мирослав Маринкович чиновниците са се обърнали към държавното управление, с цел да предотвратят затварянето на завода. Той добавя, че при покупката на фабриката през 2013 година " Булгартабак " са се задължили да запазят 250 работни места и минимум пет години да поддържат активността на фабриката. Междувременно обаче половината служащи са съкратени, а за петте години като притежател " Булгартабак " са докарали единствено две нови машини във фабриката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР