Два мача от първия квалификационен кръг в турнира Лига на

...
Два мача от първия квалификационен кръг в турнира Лига на
Коментари Харесай

УЕФА избухна, посочи 2 уредени мача от евротурнирите

Два мача от първия квалификационен кръг в шампионата Лига на Конференциите бяха посочени от самата централа УЕФА за такива със подозрителен краен излаз поради подозрителни модели на залагане, заяви уеб сайтът theathletic.com.

Единият от тях е сред Алашкерт (Армения) и Арсенал (Тиват, Черна гора), извоюван от домакините с 6:1, които отиват по-нататък в шампионата с общ резултат 7:2. Другият също е реванш от първия кръг сред РФС Рига (Латвия) и Македония Гьорче Петров (Република Северна Македония), приключил 4:1 за латвийците, които печелят и първия дуел с 1:0. Няма изясненост дали става дума за струпване на суми за избран
залог или пък за извънредно огромно придвижване на коефицент за събитие по време на мача или като краен резултат.

Подозрителните модели на
залагане са мотив за безпокойствие, защото могат да са показателни за споразумяване на мачове или операция, корист с вътрешна информация или други непозволени дейности, написа изданието. Подобно нарушаване може да бъде осъществено от цялостен тим, от един или повече обособени играчи на един тим, както и от съдиите на мача. За момента няма съмнение, че всички взели участие в мачовете са забъркани, се споделя още в материала.

" В сходство с дългогодишната си процедура УЕФА се въздържа да разяснява следствия или даже съществуването на такива евентуални инспекции на хипотетично споразумяване на мачове, с цел да не се компрометират самите процеси на следствие ", се споделя в писмо-отговор на УЕФА. " По отношение на битката против споразумяване на мачове на национално равнище, УЕФА дава необятен набор от експертиза на своите национални асоциации и по-специално на своята мрежа от чиновници по честност, назначени във всяка национална асоциация ".

Въпросните два мача се играха на 20-и юли. Въпросните спечелили Алашкерт (Армения) и РФС Рига (Латвия) отпаднаха още във втория кръг на шампионата, тъй че не са се доближили кой знае какъв брой до груповата фаза. Третият по мощ шампионат на УЕФА беше основан през 2021-а година с концепцията да се даде по-голям достъп до европейски мачове на отбори от скромни европейски страни.

" Нашият тим постоянно си слага единствено най-високи стандарти на терена и отвън терена. Принципите на честност са водещи в нашата философия. Доказваме се на терена съгласно силите си ", се споделя в изказване на латвийския тим РФС Рига, помолен да разяснява намесата на името им в мач с манипулиран излаз. Останалите три тима, чиито имена се загатват в отчета, отхвърлиха да излязат с публично мнение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР