Два конкурса за красота, провеждани у нас, бяха обявени за

...
Два конкурса за красота, провеждани у нас, бяха обявени за
Коментари Харесай

Скандал тресе модните среди заради Мис България - slava.bg

Два състезанието за хубост, провеждани у нас, бяха оповестени за нелегитимни няма и месец след посочването на Радинела Чушева за носителката на купата „ Мис България “. Броени дни откакто медиите гръмнаха с новината за избора на някогашната адреналинка, до редакцията на вестник „ Монитор “ дойде имейл от неизвестен адресант, който се подписва с името на Ирина Папазова, притежател на марката „ Мис България “.

„ Конкурсът Мис България Измама! “, гласи още първото изречение на електронното писмо. Според неговите създатели победителката от състезанието (по настоящем Чушева) взе участие на „ подправен международен конкурс “, който е владеене на самата Папазова. „ В България от няколко години има различен конкурс, който излъчва българските победителки и за Мис Свят и Мис Вселена. За да не стане тази информация обществено притежание пред българската общност и с цел да не загуби патента над името “Мис България”, Ирина Папазова взема решение да сътвори измамническа скица. През 2014 година стартира да прави конкурс, който афишира за международен, в нощен клуб в Свети Влас с наименованието на клуба “Мис Планет” за забавление на туристите в курортното населено място. И стартира да изпраща победителките от Мис България на него, чийто край организира в хотел в Грузия “, написа още в неподписаното писмо. По думите на незнайния създател Ирина Папазова залъгва участничките в състезанието й, че интернационалният „ Мис Планет “ е от ранга на „ Мис Свят “ и „ Мис Вселена “.

демонстрира, че Папазова в действителност има благосъстоятелност върху марката „ Мис Планет “. Потърсена от „ Монитор “ за коментар на написаното в анонимния имейл, собственичката на „ Мис България “ удостовери. „ За никого не е загадка, че състезанието „ Мис Планет “ е мой, само че единствено за Европейския съюз. Безспорен е фактът, че е изработен за първи път в България. Това напълно не го прави нелегитимен конкурс. До момента няма компания, асоциация или федерация, която да легитимира международните състезания “, посочи тя. Папазова добавя, че въпреки да има почетно партньорство с уредниците на състезанието в Грузия, той надалеч не е нейна благосъстоятелност, поради, че точното название на стилното събитие, от което към този момент няколко родни миски се завръщат с награди, е Miss&Mister Planet. „ Никога не съм крила, че равнището е по-ниско от това на Мис Свят и Мис Вселена и постоянно съм казвала намерено тъкмо противоположното, че възможностите са ни по-големи тъкмо тъй като е по-ниско равнището.

"Не сме дораснали за Мис Свят и Мис Вселена!

Явно хората писали писмото обаче не са наясно, че не международният конкурс легитимира Мис България “, разяснява още тя, като добавя, че участничките в стилното състезание съвсем в никакъв случай не отиват с настройката, че наложително би трябвало да отидат на интернационален конкурс. Папазова прецизира обаче, че счита напълно скоро да потърси самата тя правата си. В причина за това се е трансформирал изборът на родна представителка за Мис Свят. „ Той беше нелегитимен, дори по-точно противозаконен, защото състезанието беше кръстен Мис България Свят, което безусловно повтаря моята марка Мис България “, добавя Папазова. По думите й до предходната година подборът за най-красива българка, която да се яви на „ Мис Свят “, се е провеждал с наименованието „ Мис Свят България “. Смяната на местата на две от думите обаче би могла да докара до комплициране.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР