Два извънредни дебата предстоят в Камарата на общините преди вота

...
Два извънредни дебата предстоят в Камарата на общините преди вота
Коментари Харесай

Два извънредни дебата в британския парламент преди вота за предсрочни избори тази вечер

Два изключителни дебата предстоят в Камарата на общините преди вота за предварителни избори довечера, оповестява Би Би Си на уеб страницата си.

Депутатите са почнали да разискват искане от Доминик Грийв (бивш реакционер, в този момент независим), който желае да подсигурява публикуването на държавните връзки, свързани със суспендирането на Народното събрание. Той упорства и за цялостно откриване на всички документи, отнасящи се до така наречен интервенция Йелоухамър (Operation Yellowhammer) - държавният проект за деяние при Брекзит без договорка, възложен на министрите още на 23 юли.

Грийв съобщи, че е изцяло резонно да се желае разкриването, тъй че Камарата да може да разбере рисковете и обществеността да бъде осведомена за тях.

Лейбъристкият министър в сянка за Брекзит сър Киър Стармър съобщи, че има фундаментална липса на доверие сред Камарата и държавното управление.

"Ослепително явно е, че ни изолират, освен нас - а хората, които представляваме ", сподели той. Според него задачата е да се попречи на Камарата да изрази мнение по разновидността без договорка.

По-късно следва втори ексклузивен спор - за върховенството на закона и отговорностите на министрите да го съблюдават, препоръчан от водача на лейбъристите Джереми Корбин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР