Два гроба с неизвестна дата и доказателства за по-ранно заселване

...
Два гроба с неизвестна дата и доказателства за по-ранно заселване
Коментари Харесай

„Възможен храм“ отпреди 1400 години, открит от археолози близо до Сътън Ху в Съфолк

Два гроба с незнайна дата и доказателства за по-ранно заселване и активност от неолита, бронзовата ера, желязната ера и римския интервал бяха също открити.

Близкият Sutton Hoo е бил мястото на една от най-великите английски археологически находки през 1939 година - останките от англосаксонски корабен гроб, съдържащ ослепително злато и украсено със скъпоценни камъни богатство.

Изображение: Археологическите остатъци включват вероятен храм, споделиха специалисти

Съветът на окръг Съфолк сподели, че последната находка идва, откакто останките от огромна дървена кралска зала бяха открити в Рендълшам, покрай Уудбридж, предходната година, което удостовери, че мястото е населено място на Крале на Източна Англия.

Тазгодишните разкопки откриха доказателства за фина металообработка, обвързвана с кралската окупация, в това число шаблон, употребен за отливане на декоративни конски сбруи, сходни на тези, открити в Сътън Ху, сподели съветът.

< p> Смята се, че Sutton Hoo е последното място за отмора на крал Raedwald, управлявал през седми век.

Мястото в Rendlesham е разказано като кралски център на Източна Англия от монаха и историка The Venerable Bede през неговата Църковна история на британския народ, написана през 731 година от н.е. (сл. Хр.).

Установено е, че комплексът в Рендълшам е с размерите на към 20 футболни стадиони.

Кралската резиденция е била част на по-широк комплекс, обхващащ 50 хектара, който е неповторим в археологията на Англия от пети до осми век по своя мащаб и трудност, добави съветът.

Изображение: Доброволци разкопават останките от канавката, която е затваряла кралския комплекс

Откритията са направени от общинския археологически план Rendlesham Revealed, финансиран от лотария.

Главният научен консултант на плана, професор Кристофър Скул от Кардифския университет и Лондонския академични лицей, сподели: „ Резултатите от разкопките в Рендълшам приказват блестящо за силата и благосъстоянието на кралете от Източна Англия и за изтънчеността на ръководеното от тях общество.

„ Възможният храм или паметна къща дава редки и забележителни доказателства за практиката на кралско място на предхристиянските вярвания, които са в основата на ранното британско общество. "

Изображение: Разкопките в Рендълшам през 2022 година потвърдиха мястото като населено място за кралете на Източна Англия

Прочетете повече в Sky News:
Трима мъртви като свлачище се разрушава в домове
Сърцето на Млечния път е уловено за първи път
Разкрити: Историческите места са изложени на риск да бъдат изгубени

Проф. Скул добави: „ Неговите отличителни и солидни основи демонстрират, че един от здания, дълги 10 метра и необятни пет метра, е извънредно висока и здрава за размера си, тъй че може би е била издигната със специфична цел.

„ Тя е най-подобна на постройките другаде в Англия, които се виждат като храмове или паметни къщи, затова може да е бил употребен за предхристиянско свещенодействие от ранните крале на Източните ъгли. "

Съветът сподели, че разкопките са приключени и изкопите на мястото са запълнени.

Временните резултати от разбора на констатациите се чакат идната година.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР