След като дадено лице получи статут на бежанец, обикновено му

...
След като дадено лице получи статут на бежанец, обикновено му
Коментари Харесай

Огромен ръст на бежанците, които спят грубо, след като Министерството на вътрешните работи съкрати срока за предизвестие за напускане на квартирата

След като обещано лице получи статут на емигрант, нормално му се дават 28 дни, с цел да напусне обезпеченото от страната жилище.

Но Sky News видя доказателства, че доста бежанци получават доста по-малко от 28 дни, от време на време единствено седмица, което ги принуждава да останат бездомни.

Преди август 28-дневният интервал започваше, когато емигрант получи тяхното биометрично позволение за престояване (BRP), належащо за достъп до повсеместен заем и други преимущества.

Въпреки това, през лятото Министерството на вътрешните работи стартира да отброява назад от деня, в който бежанецът получи своето писмо с решение за леговище. < /p>

Тъй като идването на BRP и други документи от време на време може да отнеме седмици, на някои хора се дават единствено седем дни, с цел да намерят ново място за живеене.

Уволнена Суела Брейвърман: Какво тъкмо сподели някогашният вътрешен министър за бездомните хора, които употребяват палатки?

Имаше 11 души, които спяха жестоко, преди малко напуснали места за леговище в Лондон през юли – само че до септември тази цифра беше 102, нарастване от 827%.

Червеният кръст пресмята, че без спомагателна поддръжка, 50 000 бежанци може да бъдат изложени на риск от бездомност в Обединеното кралство.

„ Скритите бездомници “

Заместник-кметът на Лондон по жилищното настаняване Том Копли сподели, че тези числа са „ единствено хората, които познаваме по улиците ".

Той добави: „ Ще има други хора, които ние назоваваме скрити бездомници. Те може да спят на дивани, с другари или други форми на настаняване, за което не знаем.

„ И в действителност трагичното е, че всичко това в действителност може да бъде избегнато, в случай че държавното управление просто промени някои от политиките си, като даването на по-дълъг интервал на предупреждение, да вземем за пример. „

Правителството би трябвало да извърши обещанието си да почисти насъбраните каузи до края на годината.

„ Бях ужасяващ “

Адам (не същинското му име) избяга от гонене в Йемен в боязън за живота си.

Той изчака две години молбата му за леговище в Обединеното кралство да бъде обработена, завършвайки докторска степен през това време. Но единствено дни откакто получи формален статут на емигрант, той живееше на улицата.

„ Бях ужасяващ “, сподели той. „ Мечтаех за опциите, какво ще върша, по какъв начин ще стартира живота си тук в Обединеното кралство.

„ Въпреки това всичко се промени. Вместо оня прекрасен сюжет със синьо небе, който си представях, се озовах на улицата.

„ Всичко, за което си мислех, беше изсъхнало, топло място за спане. Мечтата изчезна. Бях като: ' сън'. Това е. "

Изображение: Адам (L) приказва със Sky News за своя опит

Адам беше избавен от благотворителната организация Refugees at Home, която откри семейство, което да го одобри.

Изпълнителният шеф Карли Уайборн сподели: „ Благотворителните организации като нас надвишават нашите граници, пробвайки се да оказват помощ на бежанци, които са изгонени за малко време и са изправени пред зимата на улицата.

„ Три пъти повече хора идват при нас за помощ тази година спрямо предходната година. Имахме 204 рекомендации единствено през октомври спрямо 69 през октомври 2022 година “

Прочетете повече:

Коалиция от благотворителни организации, в това число Червения кръст и Refugees at Home, подкрепени от кмета на Лондон Садик Хан, приканиха интервалът на предупреждение да бъде повишен на 56 дни, което дава време на бежанците да продължат напред и да намерят място за живеене.

В изказване Министерството на вътрешните работи сподели пред Sky News: „ След като някой бъде осведомен, че молбата му за леговище е утвърдена, той получава най-малко 28 дни предупреждение, с цел да се реалокира от мястото си за леговище.

„ Подкрепа се предлага на новопризнати бежанци от Помощ за мигранти и техни сътрудници, което включва препоръки по какъв начин да получите достъп до универсалния заем, пазара на труда и къде да получите помощ за жилище.

„ Работим с локалните управляващи, с цел да помогнем на общностите да ръководят въздействието на решенията за леговище. “ < /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР