Два дни вече парламентът приема бюджета на държавата за следващата

...
Два дни вече парламентът приема бюджета на държавата за следващата
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Мекият локдаун срещу твърдото обедняване на хората

Два дни към този момент Народното събрание приема бюджета на страната за идната година. Бюджет на безхаберието и без мисъл за хората. Бюджет, формиран в изискванията на надигаща се рецесия и в това време неотчитащ резултатите от рецесията. В един и същи ден ръководещите гласоподаваха бюджет, стъпил върху възобновяване и напредък на стопанската система и в това време затвориха страната за 30 дни, а както наподобява по-късно „ меките “ ограничавания ще останат още три месеца.
На фона на този обществен вандализъм, всички оферти, направени от Българска социалистическа партия и то в обществената сфера, бяха преднамерено отхвърлени и болшинството гласоподава – бюджет, който обрича идващото потомство на безпределно втурване по спиралата на дълга.

От няколко дни страната оглави челните места по болни в Европа. Това сподели, че държавното управление пропусна златно време да се приготви за идната епидемиологична вълна. Генералът-пожарникар изгаси пламъците, само че остави жаравата да тлее. Само за времето, до момента в който траеха дебатите по бюджета, вирусът покоси 4382 души, а 157 изгубиха борбата с заболяването. Но с изключение на върху здравето на хората, благодарение на ръководещите, вирусът радикално ще промени живота на над 1 500 000 българи. През лятото 150 000 българи, и то от най-ниските доходни групи, останаха без работа, а в този момент армията на безработните се чака да нарасне с нови 200 000 души. С новите ограничения 300 000 дребни търговци и производители ще банкрутират. Родителите на близо 700 000 деца ще са принудени да ги отглеждат без никаква помощ или отплата от страната. Майките през втората година от майчинството си ще бъдат принудени да отглеждат децата си с 380 лева на месец. На прага на настъпващата тежка зима държавното управление постанова ограничения, без да планува средства за хората, останали без приходи, обществено слаби фамилии, трайно безработни.

Българска социалистическа партия предложи безплатна помощ за дребни и междинни предприятия от всички стопански браншове в това число земеделие в размер от 5000 до 10000 лева, увеличение на цената на ваучерите за храна от 60 на 100 лева, до навършване на 14 год. възраст медикаментите за децата да бъдат безвъзмездни.

В своя различен бюджет Българска социалистическа партия предложи Антиковид пакет в опазването на здравето като безвъзмездни проби за всички, да бъде основан фонд „ Защитени лечебни заведения” с планирани числа в бюджета към 30 млн.лв и безвъзмездни ваксини – 4 млн.лв. Отделно, по отношението застраховане на опазването на здравето с фрагменти, бяха препоръчани 10 млн.лв за специализации на лекарите. Това е против краткосрочните популистки бюджетни решения на ръководещите.

Всяко предложение на левицата беше отхвърлено. Сега настояваме страната да подсигурява, че българските жители ще бъдат предпазени и хората, наложително останали без работа, да бъдат подкрепени в идващите месеци.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР