Два дни след скока в резултата на крайната десница на

...
Два дни след скока в резултата на крайната десница на
Коментари Харесай

Ще извади ли Испания от парализата съюзът между социалисти и крайна левица

Два дни след скока в резултата на крайната десница на парламентарните избори, испанският социалист Педро Санчес подписа съглашение с " Подемос " за сформиране на държавно управление, което към момента се нуждае от поддръжката на други сили, с цел да стане реалност.

" Това е четиригодишно съглашение, до момента в който трае мандатът на Народното събрание. Испания се нуждае от устойчиво държавно управление ", съобщи през вчерашния ден Санчес, няколко месеца след неуспеха на предходни договаряния с крайнолявата групировка.

Ако бъде утвърдено, това съдружно държавно управление, първото от възобновяване на демокрацията след гибелта на диктатора Франко през 1975 година, ще постави завършек на няколко месеца политическа парализа в страна, която е обхваната от хронична неустойчивост от края на двупартийния модел през 2015 година

" С комбинирането на опита на Испанската социалистическа работническа партия и смелостта на " Подемос ", това държавно управление ще е най-хубавата ваксина против крайната десница ", показана в Народното събрание от партията " Вокс ", съобщи генералният секретар на " Подемос " Пабло Иглесиас, който е някогашен учител по политология.

Разпределението на постовете и управническата стратегия на държавното управление ще се дефинират на идващ стадий. Според медиите Иглесиас ще е вицепремиер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР