Два дни след едно от най-тежките терористични нападения в историята

...
Два дни след едно от най-тежките терористични нападения в историята
Коментари Харесай

Ислямска държава публикува видео от нападението в Москва

Два дни след едно от най-тежките терористични набези в историята на Русия екстремистката формация " Ислямска страна " разгласява видеозапис на всеобщата пукотевица в концертна зала в покрайнините на Москва, при която бяха убити минимум 137 души, съобщи ДПА.

Четирима неидентифицирани въоръжени мъже стреляха в петък вечерта безсистемно по посетителите на концертната зала " Крокус сити хол " в северозападната част на Москва. Очевидци оповестяват също, че са чули детонации в постройката, преди да избухне огромен пожар. 

New Islamic State videos back claim it carried out Moscow concert hall attack
— Guardian news (@guardiannews)
" Ислямска страна " пое отговорност за смъртоносната офанзива, само че съветските управляващи към момента не са коментирали това изказване. Днес рупорът на групировката, " Амак ", разгласява съвсем 90-секунден видеозапис, който ислямистите настояват, че демонстрира нападателите на мястото на офанзивата. В надписите на арабски се показва, че видеото демонстрира " извънредни подиуми " от " кървавите набези против християни ".

В началото се вижда по какъв начин тежко въоръжен мъж с автомат стреля в кулоар, където на пода към този момент лежат доста безжизнени тела. После камерата се насочва към един от обвинените терористи, който пробожда с нож човек на земята.

След това четирима мъже пресичат безлюдна зона на центъра за събития " Крокус сити хол ". Гласовете на обвинените причинители са изменени. Едно от лицата споделя: " Убийте ги без благосклонност " и " Дойдохме в името на Аллах ", излиза наяве от надписите на арабски език.

▶️ Islamic State group claims responsibility for deadly Moscow concert hall attack
— FRANCE 24 English (@France24_en)
Днес формалният брой на починалите при нападението набъбна до 137 души.

Ранените са 154, като доста от тях остават в сериозно положение по информация на ТАСС, която се базира на Московската районна работа за гражданска отбрана. Съобщава се, че измежду починалите и ранените има и деца.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР