Два дни преди световната проява за поемане на ангажименти за

...
Два дни преди световната проява за поемане на ангажименти за
Коментари Харесай

Да се изправим в защита на Украйна: мобилизирането на финансиране и подкрепа за украинците е в пълен ход

Два дни преди международната демонстрация за вдишване на задължения за Украйна, проведена на 9 април взаимно от ръководителя Фон дер Лайен и министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо, напъните за активизиране и разпространение за обезпечаване на финансиране и дарения в натура за народа на Украйна са в цялостен ход.

Европейската комисия и държавното управление на Канада, в партньорство с интернационалната организация за покровителство Global Citizen, приканват държавните управления, частните сдружения и жителите да допринесат за тези старания за взаимност в международен мащаб.

Финансирането и другите типове помощ, набрани на 9 април, ще бъдат предопределени за угаждане на потребностите на вътрешно разселените лица в Украйна и на тези, които са избягали от страната след съветското настъпление. По-специално:

За 4-те милиона души, които към този момент са потърсили заслон в Европейски Съюз, и за другите, които евентуално ще ги последват: финансирането ще се употребява за посрещане на техните краткосрочни и средносрочни потребности в страните — членки на Европейски Съюз, като да вземем за пример от храна, жилищно настаняване, медицински грижи, обучение и претовареност.
За 6,5-те милиона души, в това число 2,5 милиона деца, които е трябвало да изоставен домовете си, само че са останали в Украйна и понастоящем са вътрешно разселени: финансирането и даренията ще им дават жизненоважни филантропични грижи.
Ангажиментите ще бъдат оповестени на кръгла маса, свикана от ръководителя Фон дер Лайен и министър-председателя Трюдо, на 9 април, събота, от 15:00 до 16:00 ч. централноевропейско време. Като самопризнание за значителната роля на Полша в поддръжка на бежанците, бягащи от съветското настъпление в Украйна, проявата за вдишване на задължения за набиране на средства за Украйна ще се организира във Варшава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР