Два дни преди изборите да се прави заседание на Народното

...
Два дни преди изборите да се прави заседание на Народното
Коментари Харесай

Денков заподозря предизборна акция в НС

Два дни преди изборите да се прави съвещание на Народното събрание по такава гореща тематика, каквато са енергийните доставки, демонстрира, че това е предизборна акция, разяснява от Брюксел министър председателят Николай Денков плануваното за през днешния ден изключително съвещание на Народното събрание поради ветото на президента върху Закона за енергетиката:

" Срокът за унищожаване на ветото разрешава това съвещание да бъде направено незабавно след втория тур на изборите. Самият факт, че се бърза, демонстрира доста ясно, че това е по-скоро предизборна акция, в сравнение с предпочитание да се откри решение ".

По думите на министър-председателя опасенията на протестиращите служащи на " Лукойл Нефтохим " - Бургас, свързани със сигурността, поради дерогацията на съветския нефт, са основателни:

" Смятам, че би трябвало да се работи деликатно с дерогацията, обяснявах го няколко пъти. Ако внезапно се отстрани дерогацията, сътворяваме големи опасности, първо, за хората, които могат да видят доста по-високи цени на горивата от това, което имат сега, в случай че има дефицит на пазара, и второ - за работещите в рафинерията. Аз към този момент съм споделил на моя екип да провежда среща с нефтохимиците, с цел да обсъдим от тяхна позиция по какъв начин наподобяват тези проблеми ".

По мотив поисканите доклад и тактика за приемането ни в Шенген - от съпредседателя на парламентарната група на придвижването Делян Пеевски - министър председателят сподели:

" Ще отговаряме по периодите и по метода, които са заложени в съответните връзки сред институциите; периодите, заложени от Народното събрание, от правилника ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР