Два дни от началото на турнира в Акапулко, а чувството

...
Два дни от началото на турнира в Акапулко, а чувството
Коментари Харесай

„Една от най-странните контузии на корта“: Милман се нокаутира с топка в окото


Два дни от началото на шампионата в Акапулко, а възприятието е, че към този момент сме видели всичко допустимо. За страдание следващият чудноват случай от шампионата е противен. Джон Милман се отхвърли при започване на втория сет в мача си Маркос Гирон поради травма, която мнозина описаха като „ една от най-странните, виждани на корта “.

Американецът върна топката в половината на противника си, който се приготвяше да извърши сервис. Милман реши да спре топката идващата топка с ракетата си зад тила, само че топката претърпя странна траектория и го уцели право в дясното око. Скоростта бе минимална, само че контактът с окото наподобява бе доста тежък. Австралиецът мигновено седна на земята без да може да вижда. Последва отнасяне с лед, само че нищо не оказа помощ на Милман да се върне в положение, което му разрешава да продължи мача.

Инцидентът подсети за случилото се с Давид Гофен по време на мача му с Григор Димитров в Ротердам през 2018-а. Тогава при започване на втория сет при опит да отрази форхенд на Григор белгиецът удари топката с рамката, откъдето тя се насочи право към окото му.  Мачът завърши незабавно по-късно, а травмата докара до няколко седмици отвън игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР