Два деца пропаднаха в една и съща необезопасена шахта в

...
Два деца пропаднаха в една и съща необезопасена шахта в
Коментари Харесай

Кой носи отговорност: Две деца пропаднаха в една и съща необезопасена шахта


Два деца пропаднаха в една и съща необезопасена шахта в границите на месец. Шахтата е ситуирана на тротоар в централната част на Стара Загора. bTV ревизира кой е позволил тя
да стои необезопасена.
Шахтата принадлежи на жилищна постройка
Снимка: bTV

Дълбочината на шахтата е близо метър и половина. Въпреки че е тясна, тя съставлява заплаха за по-малките деца. Първият случай се случва преди близо месец, когато малк одете пропада. След него са сложени защитни колчета и предпазна лента, които обаче изчезват. Така понеделник се случва втори случай с друго дете.

„ Около 17:30 ч. мъжът ми се е прибирал с детето. Той е малко своеволен, нормално гледа да го държи за ръка, само че може би на въпросния сектор е бил пуснат. Както върви непосредствено пропада надолу. Имало е нещо като дъска от паркет и не е било ясно, че това е шахта. Детето доста се е стреснало “, описа Татяна Гюзелева, майка на потърпевшото дете.

За благополучие, детето се разминава с леки охлузвания на едното коляно.

След случая на място идват представители на общината.

„ Идвайки на място откриват, че това е прилежащата шахта към етажната благосъстоятелност. Независимо от това, те работят бързо и съответно като обезопасяват шахтата “, сподели инж. Мима Георгиева от община Стара Загора.

На идващия ден, когато идват, с цел да вземат размери на шахтата, се оказва, че тя е към този момент обезопасена от притежателя на близкия магазин. Жената вика занаятчия, който поставя клетка на шахтата и бетонира пространството към нея.
Шахтата е обезопасена от собственичката на близкия магазин
Снимка: bTV

bTV потърси домоуправителя на постройката, към която принадлежи шахтата, само че се оказа, че подобен сега няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР