Два часа и 11 минути - такъв е срокът за

...
Два часа и 11 минути - такъв е срокът за
Коментари Харесай

Американски компании предлагат 2 часа в космоса

Два часа и 11 минути - подобен е срокът за престояване в галактическото пространство, който оферират на клиентите си водещите американски компании "Върджин галактик " и "Блу произход ", съобщи ТАСС.

Те имат намерение през идващите няколко години да осъществят амбициозните си проекти в галактическия туризъм.

"Суборбиталният полет на галактическия транспортен съд "Ню шепърд " ще е с дълготрайност 11 минути - съобщи на интернационалния конгрес на астронавитте в Аделиада ръководителката на стратегическите стратегии в "Блу произход " Ариана Корнел.

"Една трета от повърхността на капсулата, в която ще пътуват 6 души, ще бъде заета от илюминатори. След приключването на полета капсулата ще извърши меко кацане благодарение на три парашута в северната част на Тексас. Подготовката на участниците в полета ще е доста интензивна, само че ще продължи единствено един ден. Искаме след година-две да изпратим хора в космоса. Дотогава ще правим няколко пробни полета без хора. Не участваме в никаква конкуренция - ще изпратим хора в космоса едвам когато ще сме изцяло подготвени за това, т.е. когато сме изцяло задоволени от действието на всички системи. Ако за тази цел е нужно повече време, първият полет ще бъде сбъднат по-късно. "

Докато "Ню шепърд " започва отвесно благодарение на едностепенна ракета за многократна приложимост, корабът "Спейсшип 2 " на "Върджин галактик " ще бъде доставен на пускове височина към 20 км със самолета притежател "Уайт найт 2 ", а по-късно независимо ще се издигне на по-голяма височина.

"Суборбиталният полет ще продължи към два часа, а подготовката на участниците за него ще отнеме три дни ", разясни вицепрезидентът на "Върджин галактик " Ричард Далбело.

На борда ще има общо 6 души. При подбора на участниците няма да се търсят супергерои - в полета ще могат да вземат участие хора на всякаква възраст, от друга народност и с разнообразни физически благоприятни условия. Например известният английски физик Стивън Хокинг, който е неподвижен, желае да лети в космоса. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР