Два бомбардировача B-52 от американските ВВС извършиха симулирана атака срещу

...
Два бомбардировача B-52 от американските ВВС извършиха симулирана атака срещу
Коментари Харесай

Forbes: Бомбардировачи на САЩ проведоха учебен рейд срещу Калининград, за да защитят Прибалтика

Два бомбардировача B-52 от американските Военновъздушни сили направиха симулирана офанзива против съветския анклав в Източна Европа - Калининград. Отработването на рейд против този град трябваше да помогне на НАТО да в профил рискова бездна в един от най-слабите райони на алианса, написа Forbes.

След като се издигнаха от базата на Кралските Военновъздушни сили във Феърфорд, B-52 минаха над Балтийско море на надморска височина над 8 хиляди метра. След това прелетяха над Сувалкския кулоар, който свързва Калининград и Белорусия, а по-късно се насочиха на север, оказвайки се близо до Швеция, преди да се върнат назад във Англия. Така американските самолети в действителност направиха цялостен кръг към Калининград.

Що се отнася до този съветски град, той безусловно гъмжи от ракетни комплекси С-300 и С-400; има още противокорабни ракети „ Оникс “ и ракети от класа „ земя-земя “ „ Искандер “. „ Това е съветски бодил в петата на НАТО. Следователно е разбираемо за какво американските военновъздушни сили би трябвало да отработват офанзиви против тях. “, споделя списанието.

B-52 също по този начин изследваха съветската защита в Черноморския район най-малко три пъти, принуждавайки Москва към ответни дейности, тъй че разузнавачите на НАТО да получат нова информация. По-специално, в сряда един от бомбардировачите извърши подправена офанзива покрай Одеса. Междувременно наоколо до самолета имаше трима разузнавачи RC-135.

Все още не е ясно дали американските разследващи самолети са участвали в региона на Калининград, само че няма подозрение, че НАТО се е пробвало да улови и обработи съветските сигнали, предавани от анклава.

Калининград, както акцентира Forbes, има голямо значение. Ракетите и самолетите, ситуирани в него, могат да оперират на по-голямата част от европейския континент. В същото време Калининград от север е в непосредствена непосредственост до Сувалския кулоар. Междувременно Белорусия прилепва към него от юг.

Що се отнася до Белорусия, Москва ускорява въздействието си в страната, откогато "фалшифицирането " на локалните президентски избори докара до всеобщи митинги. Освен това съветският президент Владимир Путин разчита на своя белоруски сътрудник Александър Лукашенко да подпише съглашението, което на процедура ще сплоти двете страни. По-специално, съгласно неговите условия съветските войски ще управляват по-отблизо Сувалкския кулоар.

Ако Русия желае да отреже дребните и слаби балтийски членове на НАТО от останалата част от блока, тя може да го направи, като затвори Сувалкския кулоар. Според стратезите на НАТО тъкмо този миг е ахилесовата пета на алианса.

През 2014 и 2015 година корпорация RAND симулира удар на Русия през Сувалкския кулоар. Според изчисленията на анализаторите Москва трябваше да активизира 25 батальона, или към 10 хиляди бойци, за нападението в най-кратки периоди. НАТО ще може да им се опълчи единствено със 17 батальона или към 6800 бойци.

Освен това всеки съветски батальон ще може да разчита на поддръжката на бронирани машини, в това число танкове. Що се отнася до НАТО, единствено една от съюзническите обединения в региона на бойните дейности ще разполага с тежка техника.

В резултат RAND стигна до заключението, че борбата в Сувалкския кулоар ще приключи с тежко проваляне за НАТО. „ Леките сили на НАТО освен отстъпваха по огневата мощност на доста по-тежко въоръжените съветски части; неналичието на маневреност докара до обстоятелството, че те биха могли да бъдат сковани в борба и да бъдат заобиколени, в случай че съветската страна го пожелае, означи корпорацията.

"Като цяло пехотата на НАТО не съумя даже да отстъпи сполучливо и беше унищожена на място. "

Алиансът знае за този проблем. Сега обаче, съгласно командващия американските военновъздушни сили в Европа военачалник Джеф Харигян, Вашингтон счита, че е кадърен да унищожи Калининград. „ Подготвяме се за това, сподели генералът. - Непрекъснато работим по тези проекти и в случай че нещо стартира, ще сме подготвени да ги осъществяваме. "

Учебният полет на два B-52 към Калининград единствено за следващ път сподели проектите на Пентагона. В случай, че Русия се опита да употребява географията на балтийските страни, с цел да отсече най-слабите членове от алианса, тогава войските на блока ще могат да отхвърлен тази офанзива, като ударят Калининград. И B-52 ще бъдат измежду първите, които ще нанесат удар, заключава Forbes.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР