Два благотворителни концерта с участието на изтъкнати украински и български

...
Два благотворителни концерта с участието на изтъкнати украински и български
Коментари Харесай

Организират благотворителни концерти в помощ на украинските деца

Два благотворителни концерта с присъединяване на изтъкнати украински и български реализатори се организираха през последните дни в Бургаска област.

В Летния спектакъл в Бургас концертът  под надпис «Гласът на мира»  бе  проведени от доброволческата организация към Областния спешен център. Целта бе да се съберат средства в помощ на украинските деца – бежанци.

В  Международния украински детски лагер «Вместе»- град Китен благотворителният концерт «УкраЇна це ми» бе проведен от шефа Александр Олшанский и неговия екип с поддръжката на кметството в Китен и Община Приморско. Инициативата е на Сдружение «Диаспора Украйна» - Бургас.

В концерта участваха превъзходните украински и български реализатори:

националните артистки на Украйна Екатерина Бужинская и Свитлана Мирвода; украинските певици: Тетяна Доканина (Гуцал), Ксанти, Анастасия Мацегора ;

българска детска групировка «Урдовиза» с началник Златка Ставрева;

Марк Орловский, член на Товариство звязкив з украинцями за кордоном «Україна –Світ» /обществото, обвързвано с украинците в чужбина/.

Концертът се организира с подкрепата  на Почетния консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов, секретаря на консулството Лариса Михалева и шефа на  «Метинвест» Денису Новикову.

Всички участници - актьори и деца, извършиха в унисон прелестната украинска ария «Ой у лузи червона калина».

Даренията от концерта са предадени на Олена Коцева,управител на фондация «Мати Украйна» гр.София.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР