Два автобуса на градския транспорт във Варна са със счупени

...
Два автобуса на градския транспорт във Варна са със счупени
Коментари Харесай

Два автобуса във Варна са със счупени стъкла след стрелба по тях

Два рейса на градския превоз във Варна са със счупени стъкла, откакто незнайни лица по всяка възможност са стреляли с въздушна пушка по тях. Инцидентите са станали през почивните дни на един от най-оживените булеварди в града. Полицията разледва случаите. За благополучие потърпевши няма.

Единият от водачите описа, че изпълнявал курс по линия 17 към центъра на града, когато в региона на Спортната зала чул мощен гърмеж. Веднага спрял рейса и видял, че две от стъклата са счупени. Обадил на телефон 112.

Иван Иванов - водач на градски рейс: Ако имаше пасажери, можеше да ударят някой пасажер. То ни е боязън да отворим прозореца. Не дай си Боже да ни ударят по време на придвижване, можем да създадем пакост, да блъснем рейса и пасажерите да пострадат.

Това не е първият случай на посягане върху рейсове на градския превоз във Варна. През април незнайни лица счупиха стъклата на четири от тях.

инж. Злати Златев, изп. шеф на „ Градски превоз " ЕАД-Варна: Надявам се полицията да вземе съществени ограничения, тъй като това е доста рисково. Представете си, че на седалката има дете, какво може да стане, в случай че го удари - каквото и да е камък или сачма.
Щетите за общинската компания " Градски превоз " са огромни, тъй като всяко едно от стъклата коства към 2 хиляди лв.. Ощетени са и пасажерите, защото са развалени два от най-новите рейсове, доставени неотдавна във Варна. И до момента в който дойдат стъклата от фирмата-производител в Полша, те ще бъдат сменени със остарели.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР