Два американски стратегически бомбардировача Б-52 прелетяха ниско над няколко страни

...
Два американски стратегически бомбардировача Б-52 прелетяха ниско над няколко страни
Коментари Харесай

Два американски бомбардировача прелетяха над Балканите

Два американски стратегически бомбардировача Б-52 прелетяха ниско над няколко страни от Югоизточна Европа в символ на поддръжка към съдружниците от НАТО в района.
Освен над хърватския курорт Дубровник, самолетите прелетяха над постройката на държавното управление в Скопие, Република Северна Македония, централния площад " Скендербег " в албанската столица Тирана и над адриатическото крайбрежие на Черна гора.

 
Ние постоянно стоим до нашия съдружник в НАТО. Не би трябвало да има подозрение в това. Нашите стратегически сътрудници вървят ръка за ръка с нас, това е обръщение за единение.
Юри Ким, дипломат на Съединени американски щати в Албания

Албания е един от главните съдружници на Съединени американски щати на Балканите. Страната даже одобри към 1000 афганистански бежанци след рухването на Кабул под властта на талибаните преди една година.
Демонстрационният полет на бомбардировачите пристигна, откакто двама руснаци и украинец бяха задържани за хипотетичен шпионаж във боен цех в Южна Албания.
Руснакът, с букви М.З., на 24 години, беше арестуван, откакто влезнал на територията на завода в град Грамш, на 80 километра южно от Тирана, и направил фотоси.
Двама охранители бяха ранени от " парализиращ спрей ", употребен от руснака при оказване на опозиция при ареста му.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР