Дупничанин бе спасен на косъм в района на село Бистрица

...
Дупничанин бе спасен на косъм в района на село Бистрица
Коментари Харесай

Спасиха мъж от бяла смърт, паднал в корито на река

Дупничанин бе избавен на косъм в региона на село Бистрица от бяла гибел, откакто внимателен гражданин на селото забелязал в тъмното мъж да се движи в коритото на река Бистрица и се обадил на кмета Кирил Огненски. Инцидентът е от сряда към 20,30 ч., написа struma.bg

Кметът на селото Кирил Огненски описа: „ Става въпрос за 64-г. мъж от Дупница, който е със заболяване. Излязъл е от вкъщи си и не се е върнал. В сряда поданици на селото ми звъняха да ме уведомят, че са видели в гробищния парк чужд човек, добре облечен, да обикаля. Не обърнах внимание, допуснах, че е някой родственик на умрял.

Вчера към 20,30 ч. ми позвъни човек от селото, който е видял възрастен мъж в коритото на река Бистрица да се движи в тъмното и студено време. Отидох на място, прибрах мъжа, който беше жив, само че премръзнал, в джипа и потеглих да го закарам до Спешен център – Дупница. На входа на града видях патрулна кола, която спираше коли за инспекция. Съобщих на служителите на реда, че в джипа ми има възрастен мъж, който е измръзнал и го превозвам до Спешен център. Не зная кой е, по какъв начин се споделя. Полицаите взеха мъжа в автомобила си и аз се върнах назад. Не съм направил мъжество, всеки на мое място ще постъпи така”, заключи кметът на Бистрица К. Огненски.

Оказало се, че околните на 64-г. мъж са подали сигнал същия ден в районно управление (на МВР) – Дупница, че той е излязъл от вкъщи си и не се е върнал. По времето на соца мъжът е работил в тогавашния магазин за домашни използва “Гагарин”, който от дълго време не работи, и е прочут на доста дупничани.

Преди няколко дни студът взе жертва в село Баланово, община Дупница. 80-г. Ема от селото беше открита замръзнала в м. Бинека на пътя Дупница-Кюстендил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР