Дупка трошач седи и чака някой да се погрижи за

...
Дупка трошач седи и чака някой да се погрижи за
Коментари Харесай

Милиционер с остри ръбове троши колите на столичани

Дупка трошач седи и чака някой да се погрижи за нея.

Обаче до момента в който дупката " седи и чака " столична община да вземе ограничения, тя троши колите на столичани. Дупката с извънредно остри ръбове се намира на ул. " Варна " в жилищния квартал " Света Троица " и за нея сигнализира Румен Стойков. По думите му изрязана дупка в асфалта е в това състояние от цели три месеца.

Изрязаният асфалт прави прекосяването от там същинско предизвикателство, а в случай че водачите на транспортни средства не внимават - ще се наложи да вършат ремонт на предницата или ще се " разминат " със спукана гума.

Ето какво написа Румен Стойков в обществената мрежа Facebook: 

" Броите ли дните, съкварталци, броите ли дните, през които си трошите колите в тази изкуствена дупка. Това е по този начин наречения хлътнал полицай с остри ръбове. Изрязан и изоставен, някъде към 90 дни about. Плащаме налози един път, и повторно цакаме за ремонт на джанти и окачване. А парите за поправки пълнят чували. Теглят ги клошари от банкови офиси. И не е небивалица това. А таз дупка благата седи и чака. Листата естествено я запълват, гният и по този начин след 40 години, ще е чук. "

В мненията под поста се вкючва Георги Маджев - чиновник в Столичен инспекторат. Той изяснява, че дъждоприемната шахта в сектора е за ремонт, след което е подадена към Общината и за възтоняваване на отвесната част. Разбита е и възобновена, само че се открива, че няма връзка с канализацията на Софийска вода и централния тръбопровод. Пусната е към Софийска вода за възобновяване на хоризонталната връзка на шахтата към централния тръбопровод. По думите му служителите от Софийска вода се бавят 3-ти месец.

" Реално от общината още на следващия ден могат да асфалтират това нещо... и да се дадат, както твърдите едни пари напразно.. и след това да пристигна Софийска вода и да я разбие отново /някой безоблачен ден/. По тази причина помолих да не асфалтират и Софийска вода да довърши ремонта и по-късно да се оправи всичко. Уви още ги чакаме и най-после ще се асфалтира, само че шахтата ще остане без връзка с канализацията и ще продължим с писмата към Софийска вода да я възстановят, а шахтата да не работи ", разяснява още Маджев.

Живува в квартала е изумена от отговора на служителя на Столичен испекторат. Ето какво написа Петя Петкова:

" То ремонт може да не се извърши още 3 години, по този начин ли ще остане? Не мисля, че по този метод се пестят пари, а се дава безкрайно време за безгрижие - видно е от неналичието на резултат. "



Снимки: Румен Стойков
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР