Dundee Precious Metals доби рекордно количество злато от по-новата си

...
Dundee Precious Metals доби рекордно количество злато от по-новата си
Коментари Харесай

Dundee доби рекордно количество злато от „Ада тепе“

Dundee Precious Metals доби рекордно количество злато от по-новата си мина в България – „ Ада тепе “ – през третото тримесечие. Заедно с количествата от другата си мина в страната – „ Челопеч “ –  компанията е изкопала близо 75 хиляди унции злато за интервала юли – септември. И двете мини са записали резултати за злато и мед в унисон с индустриалните насоки, заложени още при започване на годината.

Според данните на компанията през третото тримесечие „ Ада тепе “ е произвела 33.8 хиляди унции злато, което е повече от всяко предишно тримесечие от стартирането ѝ в употреба преди три години.

Обемът на създаденото злато е с към 60% над това от третото тримесечие на предходната година и с към 6% над това от предходното тримесечие, което също бе мощно.

През третото тримесечие продължихме мощните си оперативни резултати, като „ Ада Тепе “ реализира нов връх за тримесечно произвеждане на злато, а „ Челопеч “ обезпечи устойчиво произвеждане в сходство с нашите упования “, показва президентът и основен изпълнителен шеф на канадската компания Дейвид Рей.

Резултатите на „ Ада тепе “ са напът да реализират насоките за произвеждане в проекта на мината за 2023 година

По-старата мина на Dundee в България – „ Челопеч “ – е произвела 40.3 хиляди унции злато, което е малко под резултата от предходното тримесечие, както и на годишна база. Мината е произвела и 3.3 хиляди т мед и също е напът да отговори на заложените насоки за годината.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР