Дунав мост навършва 64 години. На днешния ден през 1954

...
Дунав мост навършва 64 години. На днешния ден през 1954
Коментари Харесай

Дунав мост навършва 64 години днес

Дунав мост навършва 64 години. На днешния ден през 1954 година, наричаният тогава Мост на Дружбата, е пуснат в употреба. Днес граничният пункт е един от най-натоварените.

Сред членовете на българската делегация, участвали на тържественото разкриване преди 64 години е бил Вълко Червенков - ръководител на Министерския съвет. Събитието е било филмирано от българската кинематография и се е предавало по радиостанции.

Ако тогава преминаващите коли са били десетки, то през днешния ден са хиляди. За денонощие от тук минават близо 1500 камиона и към 1600 коли. През летния сезон трафикът става още по-интензивен. В момента пред Дунав мост се прави ремонт за полагане на нови връзки, по тази причина обслужващите гишета на Гранична полиция са общо 4 - две за тежки и две за леки коли. След ремонта ще проработят общо 12 ленти за всички транспортни средства.

През летните месеци, екипи ще дежурят от двете страни на моста - на територията на Гюргево, както и на Русе. Тази взаимна активност е 8-годишна традиция, която потвърждава положителното съдействие и отличните резултати, които записват тук.

Днешният трафик е спокоен. Опашките, които виждаме наброяват към 10 най-много 15 транспортни средства, както за леките коли, рейсовете, по този начин и за тежкотоварните камиони, само че работа продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР