Думите са толкова важни в рекламната кампания, колкото и визията

...
Думите са толкова важни в рекламната кампания, колкото и визията
Коментари Харесай

Думите, които рекламата унищожи

Думите са толкоз значими в рекламната акция, колкото и визията - макар последните трендове за акцент върху зрителния резултат. В края на деня хората не биха купили нищо, без преди този момент да са прочели за него. Така ги поучава здравият им разсъдък.

Рекламното слово, употребявано през последните 50 и повече години, търпи промените, наложени от времената и нравите. В него обаче има някои думи, които несъмнено изгубиха своята стойност и наличие поради злоупотребата с тях. Скандалните обещания, недостоверните обстоятелства и комерсиалното празнословие в рекламата ги опорочиха. Тяхната приложимост и преекспониране доведоха до противоположния резултат - появяването им задейства алената лампичка на недоверието.

Нека забележим кои са те:

● " Невероятен " . Знаете ли какво в действителност значи тази дума? За нейни синоними в речниците са посочени „ чудодеен, изумителен, объркващ, загадъчен “. Накратко, „ необикновен “ е дума за нещо изключително. Въпреки това я виждаме изписана на всички места всеки ден. Така губи стойност. Примерът са „ невероятни спестявания “, „ необикновен усет “, „ невероятни резултати “. А в множеството случаи продуктите и услугите са представяни даже като „ повече от невероятни “. Иначе, в случай че рекламирате козметика за косопад на доста ниска цена, под 20 $, и с доживотна гаранция, това е необикновено.

● " Безплатен ".  Най-хубавите неща в живота може да са безвъзмездни, само че те са доста малко и съдържат известна доза неизбежност, защото в случай че изобщо се сдобием с тях, то е след доста огромен интервал от време. Иначе, в рекламата тази дума е може би най-често употребяваната. Тъй като незименно провокира внимание и продава, като безвъзмездни се отбелязват всевъзможни неща. Най-често безвъзмезден експериментален интервал. Или безвъзмездна заготовка. Безплатно, само че до прочут интервал от време, нали? Така, към този момент се смята, че в случай че рекламодателят злоупотребява с тази дума, той се възползва от потребителското доверие. А един път изгубено, то не може да бъде възвърнато.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР