Думите са нещо прекрасно, могат да бъдат сравнени с една

...
Думите са нещо прекрасно, могат да бъдат сравнени с една
Коментари Харесай

Писател за 24 май: Нека опаковаме в красиви български думи нашите послания

„ Думите са нещо прелестно, могат да бъдат съпоставени с една опаковка. Важно е какво има в опаковката – там са нашите послания– дано ги опаковаме в красиви български думи. “

Това е посланието на писателя Катя Антонова за 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. 

Антова стартира да написа преди години книги за деца. Те набират огромна известност, някои от тях се трансформират в театрални постановки.

 Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Село Козарско празнува 24 май: 150 къщи в Пазарджишко с българския трикольор 3 мин. Село Козарско празнува 24 май: 150 къщи в Пазарджишко с българския трикольор  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Село Козарско празнува 24 май: 150 къщи в Пазарджишко с българския трикольор 3 мин. Село Козарско празнува 24 май: 150 къщи в Пазарджишко с българския трикольор  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май

„ Чувствам 24 май като персонален празник. Смятам се за огромна щастливка – получавам доста писма и дарове, направени ръчно от деца с тематиките на моите книги “, сподели писателят.

В едно от писмата момче ѝ написа, че когато чете книгите ѝ се усеща спокоен. Това е едно от обичаните ѝ послания от децата.

„ То звучи семпло, изобщо не е помпозно, само че за мен е доста значимо да мога да вдъхна успокоение на едно дете. Като родители знаем какво е едно дете да изпитва успокоение, какъв брой е скъпо и значимо “, разяснява Катя Антонова.

Целия диалог гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР