Думите на президента на САЩ Джо Байдън, който нарече руския

...
Думите на президента на САЩ Джо Байдън, който нарече руския
Коментари Харесай

Песков припомни на Байдън жертвите на американските бомби

Думите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който назова съветския водач Владимир Путин " боен нарушител ", са неприемлива и непростима изразителност. Това заяви пред ТАСС прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

„ Считаме за неприемлива и непростима сходна изразителност на главата на страна, чиито бомби убиха стотици хиляди хора по света “, сподели представителят на Кремъл.

По-рано в сряда Байдън, в отговор на обвързван въпрос на публицист, сподели, че счита Путин за „ боен нарушител “. Преди съвсем тъкмо година, на 17 март 2021 година, американският водач към този момент направи остро изказване пред съветския си сътрудник – тогава той отговори позитивно на въпроса дали счита Путин за „ палач “.

Президентът на Руската федерация, разяснявайки по-късното изказване на Байдън за " килъра ", означи, че е чувал десетки сходни обвинявания и е привикнал с офанзиви от разнообразни страни по време на работата си. След това той пожела на президента на Съединените щати доста здраве.

По-късно съветският водач сподели също, че Байдън му се е обадил след внезапно изказване, изяснил му се е и съгласно Путин тези пояснения го устройват. Според фрагмент от " Опасност ", книга на журналиста Боб Удуърд, по време на телефонен диалог сред двамата водачи на 13 април 2021 година Байдън сподели на Путин, че „ килърът “ не е било съзнателно.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР