Думите на Ицо Хазарта пред комисията по култура не отговарят

...
Думите на Ицо Хазарта пред комисията по култура не отговарят
Коментари Харесай

Силвия Кацарова: Ицо Хазарта не е прав! Аз съм туркиня и се боря за българското

Думите на Ицо Хазарта пред комисията по просвета не дават отговор на истината. Това сподели в предаването " Лице в лице “ по бТВ певицата Силвия Кацарова.

По повод острите думи на Христо Петров-Хазарта, че " квотите са за некадърници “, тя сподели още:

" Това, което чух, не дава отговор на истината, тъй като се твори доста прелестна музика в България, само че няма късмет да бъде чута. Затова наше искане е за 100% българска музика в националните медии – БНР и Българска национална телевизия “.

Тя уточни, че националното радио и телевизия се финансират от налозите на българите. " 11% са за български реализатори. 90% излизат на открито. Ние субсидираме непозната просвета “, възмути се тя.

" Аз имам над 100 песни, ние бълваме нова музика, само че тя няма еднакъв късмет “, сподели певицата и добави, че младите реализатори, които се продуцират единствено, също нямат късмет в родните малките екрани. " Нямаме една българска ранглиста за музика “, акцентира певицата.

" Всички ни съседи си слушат тяхната национална музика? Защо българите са срещу българското? Аз недоумявам. Аз съм туркиня и се боря за българското! “, възкликна Кацарова.

По думите ѝ, на разискването в парламентарната комисия по просвета на квотите за музика " Демократична България “ били " твърдо срещу българското – срещу тези 50% “.

" От тук като тръгнеш до Варна, ти чуваш 4-5 (български) песни. Българският народ не желае това “, безапелационна е певицата.

" Говорим единствено за Европа, европейски полезности. Извинявайте, ние по какъв начин да си запазим нашите европейски полезности? Това са наши пари. Откъде накъде ще ги даваме на Мадона, Шакира и еди-коя си? Те са задоволително богати “, изригна изпълнителката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР