Думите му идват само ден, след като се заговори за

...
Думите му идват само ден, след като се заговори за
Коментари Харесай

Биков: Отстраняването на Менда Стоянова и Йорданка Фандъкова от ръководството на ГЕРБ е нещо нормално

Думите му идват единствено ден, откакто се заприказва за задаваща се чистка в ГЕРБ, подбудена от слаби резултати в градове, които са му любимци. Предполага се, че на 11 май постовете си в управлението на партията се възнамерява да изгубят Менда Стоянова, Красимир Велчев, Пламен Нунев и Йорданка Фандъкова. Димитър Николов и Живко Тодоров към този момент били под въпрос.

„ Не считам, че има радикализъм в такива промени. Всяка партия би трябвало да работи съгласно обстановката. Ако бъдат направени някакви промени в изпълнителната комисия, те ще са, с цел да бъде партията съответна в тази обстановка. Има нова обстановка и би трябвало нов метод “, съобщи той в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му кабинетът и измененията в партията предстоят да бъдат оповестени персонално от премиера и ръководител на ГЕРБ. Според него измененията би трябвало да са в посока на отваряне на партията.

„ Всяка партия има натурален инстинкт да се капсулира, затваря, да се усеща като самодостатъчна. Работата на едно оперативно национално управление е да противодейства на този инстинкт и да направи по този начин, че структурите са отворени гостоприемни и за нови хора “, посочи Биков.

„ Сега следва конгрес на партията. Всички организации, които би трябвало да бъдат раздвижени, ще стартират да действат. Сега е моментът ГЕРБ да се промени за следващ път. Това е партия, която се трансформира и по тази причина печели избори толкоз следващи пъти “, уточни той.

Депутатът намира успеха на ГЕРБ-СДС за явна за всички – те са с 8% разлика пред втория.

„ В избори, в които изборната интензивност е с 2% по-ниска от предходните, значително този резултат е приемлив. Разбира се, анализът за обособените региони е друг за всеки. От тях, в София - в моя 24 МИР, не се представихме добре. Трябва да забележим за какво се е получило по този начин “, обърна внимание Тома Биков.

От думите му стана ясно още, че ГЕРБ са подготвени да предложат държавно управление „ за извънредно комплицираната обстановка, в която се намира страната “, а съставът ще бъде препоръчан персонално от премиера Борисов.

„ Имаме разнообразни разновидности, само че бихме желали да ги обсъждаме с евентуални сътрудници. Ние сами не можем да изберем държавно управление, би трябвало ни поддръжката на 2 други политически сили. Не сме имали договаряния с „ ИТН “, само че бихме се съобразили с техните претенции. Разбира се, не бихме отстъпили от главните си правила “, безапелационен е Биков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР