Думите му дойдоха по повод одобрената от него методика за

...
Думите му дойдоха по повод одобрената от него методика за
Коментари Харесай

Министър Попов: Kойто реши, че може да строи върху дюни, вече ще ...

Думите му пристигнаха във връзка утвърдената от него методика за картографиране и установяване на границите и типа на дюните. Той разяснява, че документът е плод на „ шестмесечна борба “.

 

„ Методиката е създадена и рецензирана от няколко екипа български учени и се базира на съвсем 100 водещи научни изявления в региона, детайлни междунарни съвещания и най-хубави практики в доста страни. Ще са нужни извънредно изобретателни и безхаберни деструктивни умения и напън, с цел да бъде тя оспорена ", написа още министърът. 

Посочва още, че чака да има недоволни от безапелационния метод при определението какво е дюна, а също по този начин и извършители.

 

„ Една трета от дюните са частна благосъстоятелност и ползата за тяхното заличаване и застрояване е голям “, отбелязва той.

 

" Всеки, който реши да твърди, че дюната не е дюна и че може да си построи върху нея хотел или триетажно бетонно бунгало, да паркира джипа си от горната страна или да разпъва палатка, ще би трябвало да се сблъска с ясни критерии, което ще даде опция на управляващите да го изхвърлят оттова или на жителите да заведат дейно дело против нарушителя ", разяснява министърът.

 

" Благодарение на методиката обаче всяко едно сходно безсрамие ще може да се нападна дейно и да бъде прекъснато ", предизвестява Попов.

По-рано през днешния ден от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) оповестиха, че методиката ще отбрани пясъчните формирания и ще обезпечи обективно, независимо и научно-обосновано отразяване в профилираните карти. С регламента се цели да се обезпечи опазването на тези естествени обекти и да прекрати нарушаванията на закона, които водят до увреждането им.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР