Думите имат страшна сила и на днешни ден трябва да

...
Думите имат страшна сила и на днешни ден трябва да
Коментари Харесай

Думата „искам“ Фандъкова чува най-често като кмет, а „омраза“ я натъжава най-много

„ Думите имат страшна мощ и на днешни ден би трябвало да си напомним, че би трябвало да ги сортираме деликатно “.

Това сподели в „ Тази заран “ столичният кмет Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Думата „ желая “ е тази, която тя чува най-често като кмет, а думата „ ненавист “ е думата, която провокира горест и терзание у нея.

Именно по тази причина Фандъкова прикани да се откажем от езика на омразата.

„ Езикът е мощен, можем да намерим значимите причини, които да бъдат чути “, добави тя.

„ Със сигурност младежите изпитват яд. Това е особено за тях. Важно е да разберем за какво в този миг има подобен яд, за какво това е формата, под която те го показват и може би всички ние възрастните да им покажем по какъв метод те могат да показват своята позиция – мощна, може би и гневна, само че не ориентирана към хората “, сподели Фандъкова.

За нея образованието е доста значимо и това да се приказва с хората.

„ Образованието за мен е идея и то е за цялостен живот. Хората имат потребност освен от информация, а и от диалог, добра дума. Може би тази система ми е дала това – да мога да слушам, а освен да чувам и надлежно да внимавам в посланията, които насочвам, като си давам сметка, че нося огромна отговорност “, сподели столичният кмет.

На 24 май, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, София ще означи тържествено 130 години от написването на „ Върви, народе възродени “ от Стоян Михайловски.

По този мотив Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска насочи покана към всички столичани и посетители на града да се включат в най-масовото осъществяване на българския всеучилищен химн.

На церемонията пред Националната библиотека, която ще стартира в 11 часа, за първи път химнът ще прозвучи в целокупност – изпят от събирателен училищен хор от софийските учебни заведения с диригент маестро Славил Димитров и рецитиран от актрисата Силвия Лулчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР