Думата през последните години в Интернет практически придоби понятието възмездие“

...
Думата през последните години в Интернет практически придоби понятието възмездие“
Коментари Харесай

Езотерика: Какво е карма, как влияе на живота ни и как да я подобрим

 Думата през последните години в Интернет на практика закупи понятието „ отмъщение “ и множеството хора я  употребяват при всяка опция, без да се замислят   какво в действителност съставлява.

„ Карма “ на санскрит значи „ деяние “, „ постъпка “ или в някои случаи „ орис “. Понятието карма постоянно се свързва с будизма, само че в действителност   е зародила 200-300 години преди будизма.

Законът на кармата гласи, че ние жънем това, което сеем, само че   по никакъв метод не значи „ Божествено отмъщение “.

Това просто значи, че всичко, което споделяме, вършим или мислим, не изчезва на никое място, а става част от силата, която изпращаме във Вселената и която по-късно се връща при нас.

Тоест, в случай че нанасяте щета на хората, тази щета ще се върне при вас и няма да бъде наказване на някакво провидение, а просто вашето погрешно държание. Най-просто казано, законът на кармата е законът на бумеранга и в случай че дадете обич на някого, тази обич също ще се върне към вас по-късно.

Ето няколко образеца за карма, които най-вероятно могат да случат в живота ви:

– На вашето работно място в миналото сте се държали гадно с някой от другите чиновници, да вземем за пример съчинявали сте разнообразни гнусни неща за него на шефовете си, с цел да се придвижите нагоре по кариерната стълбица. Не се изненадвайте, в случай че тогава някой направи същото с вас и това може да е някой, който въобще не ви е познавал и не знае нищо за това по какъв начин се отнасяте с другия чиновник.

– Вие сте се държали жестоко и обидно с колегата си, прекъсвайки връзките с него по ваша самодейност. И може би даже сте го унижили. Бъдете готови за това, идващият ви сътрудник ще направи същото към този момент към вас.

– Ако в детството си сте имали доста сложни връзки с родителите си, били сте непослушно дете, нарушавали сте разпоредбите, държали сте се жестоко родителите си и така нататък, можете да очаквате, че вашето лично дете може да стартира да се държи с вас по същия метод, даже в случай че неговият темперамент е изцяло друг от вашия.

– Ако един път сте откраднали нещо от някого, изключително нещо скъпо, тогава вашият портфейл или бижута ще изчезнат. По същата причина би трябвало да знаете, че  не би трябвало да вземате откритите пари на някой различен за себе си, защото те няма да ви донесат благополучие.

– Много положителни и любящи хора се изненадват, когато започнете да им казвате, че в близост има доста зли и неприятни хора. Оказва се, че те  съвсем в никакъв случай не са се сблъсквали с такива хора и са обградени основно от сходни на тях – положителни и любящи хора.

– Вероятно сте забелязали, че в обстановка, в която сте ядосани и раздразнителни, всичко върви наобратно: тенджерата загаря, чупят се движимости, токчетата на обувките падат,  а колата, която минава около вас сигурно ще мине през локва и ще ви напръска. Но в случай че сте спокойни и сдържани, внезапно се оказва, че няма коли и не ви настъпват по краката в превоза.

Ние сами си сътворяваме кармата

Карма е нашето задължение, което носим през целия си живот и което сами сътворяваме. Тя е всичко, което сме създали в предишното, сегашното и бъдещето и всичко това се взема поради. Ако се държите добре в този момент, само че в предишното сте се държали непоносимо, не очаквайте нещо положително от вашата карма, до момента в който в действителност не се разкаете за минало държание и не приемете виновността за това в мислите си.

Мисли и Карма

Кармата съдържа три детайла: първичната мисъл, волята да я приведете в деяние и осъществяване, осъществено вследствие на обединяването на мисълта и волята. Така се оказва, че неприятните мисли също са част от кармата и те се връщат при вас по същия метод. И в случай че доста постоянно мислите за неприятното, изключително за щета на други хора, вие всъщност стартирате да се самоунищожавате.

Езотериците настояват, че доста ужасни болести, да вземем за пример разнообразни тумори, са резултат от върната неприятна карма. Негативните мисли като яд, боязън и отчаяние са изключително нездравословни. А позитивните мисли, в противен случай, поддържат здравето.

Как работи кармата

Няма един елементарен отговор по какъв начин тъкмо работи кармата, тъй като другите хора имат разнообразни гледни точки към нея. Някои мъдреци споделят, че в случай че в този момент живеете добър живот и вършиме положително на други хора, тогава положителното постоянно ще се връща при вас.

Други са уверени, че кармата, както добра, по този начин и неприятна, може да се върне при нас даже заради нашите дейности в друг живот. Тоест, добър човек в този живот може да се сблъсква доста проблеми заради неприятна карма в предишното.

Будизъм и карма

В будизма има няколко категории карма. Така съществува и понятието <колективна карма>, която се споделя от всички членове на фамилията, и даже има идея за национална карма, когато тя застига всички хора от избран народ. В будизма съществува и концепцията за изкупителна карма, когато извършвайки доста неприятни каузи в предишното, можете да ги изкупите, като вършиме доста добрини.

Карма и прераждане

Някои хора, които имат вяра в кармата и прераждането, са уверени, че кармата може да се натрупа в предходните животи и да се придвижи в нови. И в случай че човек непрекъснато го преследват неприятности, това не значи, че би трябвало да плаче, да скърби и да се съобщи, в противен случай, той би трябвало да продължи да прави положително, и в случай че не в този живот, то в идващия той сигурно ще се снабди с добра карма, защото ще изкупи греховете на предишните си животи.

Възможна ли е да се промени кармата?

Какво да се прави в случай че бремето на неприятната карма е толкоз тежко, че нищо не оказва помощ? В този случай кармата може да бъде изменена, най-малко по този начин смятат някои мъдреци. За да извършите това, би трябвало да се свържете с духовния свят посредством медитация.

Чрез медитация човек може да изпрати своите положителни мисли и сила по „ пряк път “ незабавно във Вселената и по този метод да реализира по-бърза реакция. Казва се също, че посредством медитация човек може да доближи до Бог, ангели и духовни наставници, което също може да „ преработи “ кармата към по-добро.

esotericblog

9 метода да преодолеем страданието, на които учи Буда

 

Буда  сравнявал мозъка на индивида с маймуна и е бил безусловно прав в това … Въпреки многото хора, цитиращи разнообразните учения на Буда, в интервали на страдалчество постоянно забравяме самата…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР