Думата имат съдещите се Признавам се за виновен и искам

...
Думата имат съдещите се Признавам се за виновен и искам
Коментари Харесай

Любезният ми съпруг ме би и ме изхвърли навън посред нощ, като ме остави без последствие | ТЕМИДА се шегува

Думата имат съдещите се

Признавам се за отговорен и желая да бъда осъден, с цел да ми пристигна акълът в главата, а в случай че не ме пратите в пандиза, ще се оженя.

* * *

Тя, брачната половинка ми, стартира да краде пари от джобовете ми - и то публични пари.

* * *

Не съм видял, само че от единствено себе си се схваща, че жена ми, щом стартира да приказва срещу непознатите мъже, има връзки с непознат мъж.

* * *

Ответникът, откакто се сприятелихме, стартира да ме води на разходка, на кино, на спектакъл и от това се роди момченце, което нарекохме Веселин.

* * *

Може да ви се вижда чудно, само че не мога повече да претърпявам жена си. Аз цялостен живот я наскърбявам, а тя ми се усмихва и вика „ благодаря “. Разби ми нервната система с това нейно „ благодаря “.

* * *

Ответникът наскърбява детето ми, като именува на негово име прасето си, което е в единадесети клас и схваща от обиди.

* * *

Това, което посочи брачната половинка ми пред съда, е 80 до 85% неистина. Пия горе-долу бира. Сутрин обаче, когато ставам от сън, не съм пийнал, а не както тя споделя, че съм бил постоянно пийнал. Виж, за ракия не мога да кажа какъв брой изпивам, тъй като не ми прави наслаждение да броя чашите.

* * *

Законната ми жена си има брачен партньор и си живее с него, както тя споделя, щастливо, заради което аз нямам нищо срещу.

* * *

Мислех, че автопроизшествието съм направил на връщане от града, тъй като след удара в дървото автомобилът ми бе извърнат, само че други ми споделиха, бе било на отиване към града. Може да е.

* * *

Аз съм наказан без каквито и да било доказателства, а по вътрешен глас и миражни догатки на заинтригувани очевидци.

* * *

Писах три молби да ми се анулира задължението за прехрана на децата, защото в пандиза нямам приходи. Смятам, че моята хубостница има задоволително приходи за прехрана на себе си и на двете ни деца. С тези приходи, които тя получава, когато бяхме дружно се препитавахме цялото семейство и оставаше и за пиянство. Защо би трябвало в този момент да ме тормози и тук, в пандиза. Не й ли стигат цели тринадесет години фамилен живот!

* * *

Любезният ми брачен партньор ме би и ме изхвърли на открито измежду нощ, като ме остави без следствие.

* * *

Аз, не да се лаская, само че съм си подобен по инстинкт, че не мога да кажа на човек неприятна дума.

* * *

И обърнете внимание на този факт: на моите забележки той цинично отговаряше с безмълвие.

* * *

Заявявам напълно отговорно, че никой не е премествал местонахождението на мотора след злополуката.

* * *

Признавам си - не съм някой красавец, само че не знам за какво дамите ми се лепят и те ми провалиха хубавото семейство.

* * *

Производството на балони е моя компетентност. Всичко в цеха аз оправях. Използувах връзките си, а където и те се оказваха безсилни, пробивах с троянска ракия.

* * *

Поначало аз не бях суеверен, само че щом си пийна и ето ти, че направя някоя нелепост.

* * *

Аз хванах писмото на жена ми до любовника й и там пишеше: „ Душко моя, любовта ми към теб е огромна, само че опциите ми са дребни, тъй като мъжът ми не е толкоз изгубен, колкото жена ти… “

* * *

Моята последна дума е, че нямам никакво предпочитание да вървя в пандиза. По-добре ще се превъзпитам измежду колектива.

* * *

Аз като лидер доста се изплаших от автопроизшествието и по тази причина отидох напряко в пивницата и пих ракия, след което стигнах до заключението, че е време да се показва на органите на Народната милиция.

* * *

Бяха ме забъркали в една каша и взех решение да се помоля на прокурора, само че тъй като не е обичайно да отида при него с празни ръце, аз със своята елементарна глава заклах едно агне и му го занесох, пък той с целия си ум взе, че ме даде под съд за рушвет.

* * *

Аз бях доста подведен по нея, обичах я доста, акълът ми не беше на мястото си, не виждах къде стъпвам.

* * *

Моят мъж работеше нощна промяна и неговият другар Георги стартира да идва вечер при мене на приказки. И по този начин от дума на дума - аз забременях.

* * *

Съдът одобри, че съм използвал алкохол без каквито и да било доказателства, а единствено въз основа на моите самопризнания и на двама очевидци.

* * *

Медицината споделя, че потърпевшият след удара е получил размекване на мозъчното вещество. Аз не мога да си обясня по какъв начин е допустимо един човек с разнежен мозък да ме гони с лопатата чак до злокобния ракиджийски котел - на разстояние повече от 100 метра, мерени на крачки.

* * *

Подсъдимият по-късно ме заведе на едно още потайно място - зад курника, където ми нанесе доста тежка обществена засегнатост.

* * *

Бях пил, само че не бях пийнал. Пиян човек не може да кара колело, а аз карах, само че паднах.

* * *

И това, което най-вече ми тежи, е, че мен принудително ме вкараха в пандиза.

* * *

Жена ми избяга от мен напряко от осмомартенското празненство. Не зная какво мислят за социалистическото семейство тези, които измислиха този празник.

* * *

За гибелта на дядо ми ми присъдиха 1000 лева Вече цялостен месец мисля и не мога да реша толкоз ли струваше този човек, въпреки и остарял.

* * *

За мен брачният партньор ми е безукорен пияч и по тази причина бракът ни получи едно непоправимо разстройство.

* * *

Не държа толкоз на това, че лидерът ме прегази и ми счупи крайници. Мен най-вече ме боли, че той сгази Правилника за придвижване по пътищата.

* * *

Другари съдии, не удрям жена си постоянно. През тази година съм я бил три-четири пъти. Не пия доста, единствено като получа заплатата и различен път, в случай че се откри някой да почерпи. Осъждан съм единствено три, четири или пет пъти. Не виждам аргументи да се развеждаме с моята жена. Държа крепко за опазване на брака.

* * *

След злополуката не спряхме, тъй като бързахме до сервиза да потърсим помощ за колата.

* * *

От „ Темида се майтапи. Анекдоти и невероятни истории от практиката на юристите ”, 1981, изд. Христо Г. Данов - Пловдив
Изображение: изд. Христо Г. Данов - Пловдив

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР