Думата хазарт има арабски произход. Думата al zahr“ (ал захр)

...
Думата хазарт има арабски произход. Думата al zahr“ (ал захр)
Коментари Харесай

Как да изберем сайт за покер?

Думата хазарт има арабски генезис. Думата „ al zahr “ (ал захр) се превежда като зар, зарове. От нея произлиза и британската дума „ hazard “ (риск, заплаха, шанс).

Покерът / Poker – Card game / е
хазартна игра, която се играе с тесте от 52 карти. Броят на играчите може да варира от двама до десетима, само че играта може да се играе и единствено от един човек на игрална машина в казино.

Избор на уебсайт за покер!

Когато се минава от офлайн към онлайн покер, поражда един извънредно комплициран въпрос – по какъв начин да се избере подобаващ уебсайт? Съществуват няколко съществени критерия, които би трябвало бъдат ваш ориентир при избора на надеждна покер зала.

Първо би трябвало да се обърне особено внимание на офертите, които се оферират при регистрация или при първо складиране. Важен миг е да не се заслепявате от размера на
бонуса. В множеството случаи високите бонуси са извънредно сложни за асимилиране. Човек би трябвало да си сложи действителни цели и да се придържа към тях.

Следващата значима стъпка е изтеглянето на сигурен покер програмен продукт. Определено няма да останете очаровани, в случай че изгубите забележителна сума пари, поради проблеми със софтуера на дадена зала. Затова може да имате доверие единствено на известните и сигурни покер уеб сайтове като PokerStars, 888Poker, Bet365, Betfair, 247freepoker, Replaypoker и други.

Друг нов известен покер уебсайт в България е този на Ефбет /Efbet/. Това е единствения лицензиран онлайн покер уебсайт, който е на българска компания, като тя има всички права върху него, надлежно с всички нужни разрешителни.

Третият значим аршин е трафикът. Ако сте се насочили към огромен
бонус и сигурен програмен продукт, само че броят на онлайн играчите е непълен, ще е належащо да изчакате до запълване на масите. А това по никакъв начин не е прелестно предвид на удобствата, от които можете да се възползвате при онлайн покера.

Следващото изискване е разнообразието от игри. Голяма част от играчите обичат да тестват разнообразни разновидности на покера, които не са доста известни. Няма нищо неприятно в това да се опитва, само че преди този момент е желателно да се изследва играта и нейните правила.

Последното по ред, само че не и по значителност, изискване е отделът по поддръжка да е способен и елементарно наличен, с цел да можете да получите бързо и качествено обслужване.

Безопасност при онлайн покера

Покер залите нямат директно присъединяване в играта, а получават рейтинг без значение от резултатите на обособените играчи. Поради тази причина за залата няма смисъл да прави измами. Онлайн покер уеб страниците са задължени да взимат строги ограничения за сигурност и по тази причина при регистрацията си на даден уебсайт, играчът е задължен да даде свои персонални данни като рождена дата, възраст, място на престояване и други Това се прави за отбягване на злоупотреби с кредитни карти или пране на пари, инспекция пълнолетието на новорегистрираните лица и други Сред заплахите в онлайн игрите може да се причисли груповата игра на няколко играчи. Отбор от няколко участници може, употребявайки разнообразни подходи, или да изкара от играта съперниците със мощни карти, или да вземе в допълнение пари от играчите със междинни по мощ карти. Но за разлика от офлайн залите, този проблем е доста по-лесен за решение. Покер уеб страниците водят дейна битка против тази корист и могат когато и да е да видят историята на всички игри с всички закрити карти и по този начин да проучват честотата на взаимна игра на участниците. По този метод може доста елементарно и бързо да се разкрият сходен жанр нередности. Наказанието, което се прави, е закриване на сметките на злоупотребилите играчи и конфискация на средствата по тях. Също по този начин в онлайн покер залите се не разрешава потребление на стратегии от участниците за игри без тяхно присъединяване като да вземем за пример Ботове или Аl. Всяка покер зала има лист с стратегиите, чието потребление по време на игра е неразрешено.

Правни рамки

В България онлайн покер може да се играе свободно до началото 2013. Сега онлайн
залаганията се контролират съгласно Закона за хазарта и са под юрисдикцията на Комисията по хазарта и хазартните игри. В българското интернет пространство се следят над 130 000 консуматори на хазартни услуги онлайн, както и десетки уеб сайтове от целия свят, получили лиценз след 2013. Проекта за регулация се появява като концепция още при започване на февруари 2011 година, като Министерството на финансите показа тогава плана си за нов Закон за хазарта и хазартните игри, в който се планува заверка на залаганията онлайн.

В Гърция
хазартът е позволен, като лицензираните от Европейски Съюз оператори, искащи да се нареждат на гръцкия пазар, се таксуват с 30% налог върху брутната облага, а играчите с 10% за временен интервал от 6 месеца.

В Съединени американски щати от 13.10.2006 година посредством признатия закон, прочут като Unlawful Internet Gambling Enforcement Act, се не разрешава каквото и да е прекачване на парични средства посредством парични преводи, посредством кредитни карти, посредством банкови прехвърляния към
хазартни онлайн уеб сайтове на територията на Съединени американски щати. На 15.04.2011 година, в деня прочут измежду покер играчите като „ Черен Петък “, се затварят най-големите покер уеб сайтове в Съединени американски щати – PokerStars, Full Tilt и Absolute Poker, заради обвиняване за пране на пари.

В Германия законът разрешава
хазарта, ако се има съответния лиценз. Както предлагането, по този начин и присъединяване в нелицензиран хазарт се глоби, като същото важи и за онлайн казината.

***

Към
хазарта могат да се прояват форми на взаимозависимост, които водят до житейски банкрут и/или личностно саморазрушение. Един от термините за хазартна взаимозависимост е лудомания (лат. ludo — играя + др.-гръц. μανία — безумство, увлечение, към игри). В МКБ-10 лудоманията е под код F63.0 – патологично залагане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР