Духовният водач на тибетските будисти Далай Лама предизвика остра полемика

...
Духовният водач на тибетските будисти Далай Лама предизвика остра полемика
Коментари Харесай

Далай Лама: Да ме наследи жена? Може, но само ако е привлекателна

Духовният лидер на тибетските будисти Далай Лама провокира остра дискусия поради свое телевизионно изявление, в което изрази мнението, че е допустимо жена да наследи ''духовното му въплъщение'', само че единствено при изискване че тя е ''привлекателна''.

Причината да бъде запитан за собствен възможен женски правоприемник е във връзка друго негово изявление още от 2015 година, в което Далай Лама декларира, че в случай че в миналото се случи да бъде завещан от дама, тя би трябвало да бъде в действителност атрактивна, или в противоположен случай просто ''няма да е полезна'', припомниха международните организации.

,,Ако тя не бъде привлекателна, надълбоко се колебая, че хората ще желаят да я гледат'', установи още един път духовният водач, с което провокира разнопосочни мнения в обществените мрежи.

На въпрос, касаещ мигрантската рецесия в Европа, Далай Лама акцентира, че единствено стеснен брой мигранти би трябвало да останат на Стария континент.

,,Европа не би трябвало да се трансформира в мюсюлмански континент или във ''втора Африка''. Считам, че Европа би трябвало да си остане за европейците'', заключи духовният водач.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР