Духовният водач на Иран Аятолах Али Хаменей, утвърди като президент

...
Духовният водач на Иран Аятолах Али Хаменей, утвърди като президент
Коментари Харесай

Аятолах Хаменей утвърди на поста президент Хасан Рухани

Духовният лидер на Иран Аятолах Али Хаменей, утвърди като президент на ислямската република Хасан Рухани на тържествената гала в Техеран, оповестява PressTV.

На нея участваха представители на висшите органи, депутати от Меджлиса (парламента), членовете на Надзорния съвет и съвета на Съгласието на Иран, представителите на висшето военно командване, както и ръководителите на задгранични дипломатически задачи.

Iran’s Leader Ayatollah Seyyed Ali Khamenei to endorse President @HassanRouhani #RouhaniInauguration2017 https://t.co/89mF2V1afG
— Press TV (@PressTV) August 3, 2017

Според Конституцията на Република, от този миг стартира четири годишен мандат на Рухани. Очаква се, че тържествата вземат присъединяване над 100 задгранични делегации, рекорден брой за такова събитие в Иран.

Както се отбелязва в Техеран, високото равнище на показване е " значимо известие " към света на фона на анти-иранска политика на новата администрация на Съединени американски щати.

68-годишният Рухани е определен за втори мандат на база резултатите от президентските избори, извършени на 19 май. За кандидатурата му гласоподаваха 57% от гласоподавателите (23,5 милиона души). На изборите през 2013 година, Рухани завоюва първия тур с 50,68% от гласовете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР