Духът на енергетиците си остава приповдигнат. С надежда да бъдем

...
Духът на енергетиците си остава приповдигнат. С надежда да бъдем
Коментари Харесай

Енергетик: Ако бъде разбит и последният бастион - независимата енергетика, ще плащаме висока цена в бъдеще

" Духът на енергетиците си остава приповдигнат. С вяра да бъдем чути. Да бъдат разискани през днешния ден нашите претенции. Този митинг не е единствено за нашите заплати, нашите работни места и фамилии. Този митинг е и за България. Това е последният бастион – самостоятелна българска енергетика, който очевидно под напън или нещо друго желаят да бъде погубен, да бъде накълцан. Много висока цена ще бъде заплатена след това от всички нас, българите. "

Това сподели предКрасимир Господинов от Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", откакто пети ден и четвърта нощ остава блокиран пътят край Гурково.

" Не съм огромен оптимист. Имаме задоволително доста договаряния, задоволително доста диалози. Почти нищо не се направи. Всички наши претенции бяха отстранени. Плановете са пуснати без разискване. Обществено разискване – няма такова нещо. Нищо, което да подсигурява устойчивата и дълготрайна работа на комплекса " Марица Изток " като цяло. Трябва да има някакъв компромис, само че този компромис да почива единствено на общонационални ползи, а не за нечии ползи единствено ", акцентира енергетикът.

" Протестът няма по какъв начин да не бъде политически, към политическата класа, тъй като те ни докараха до това да излезем на улицата. През годините. Нищо не се прави за енергетиката и никой не пази енергетиката като цяло ", счита Господинов.

Енергетикът дефинира протичащото се като " взривоопасно ".

" Ние не сме кандърдисвани. Просто сме вътре в системата и виждаме защо става въпрос. Това са базови мощности. Няма разкрити нови базови мощности, че тогава да кажем – от вас няма потребност! ", аргументира позицията си той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР