Дух, духовност и доброта срещу апатията, агресията и алчността“. Това

...
Дух, духовност и доброта срещу апатията, агресията и алчността“. Това
Коментари Харесай

Проф. Костянев официално стана почетен гражданин на Пловдив ВИДЕО

" Дух, нематериалност и добрина против апатията, експанзията и алчността “. Това е персоналното мото, водело по житейския път проф. доктор Стефан Костянев, който през днешния ден бе почетен със званието почетен жител на Пловдив. Неговата премия идва в различен значим миг от живота му – навършването на 70-годишния му празник.

„ Приемам тази премия като признанието на пловдивската общност към Медицински университет-Пловдив – моят университет. Неговото мото е ужасно, тъй като живеем във време, в което има голям недостиг на човечност “, съобщи чл.-кор. проф. доктор Стефан Костянев, който е предишен ректор на МУ-Пловдив.

Той одобри оценката " Почетен жител на Пловдив " от ръководителя на Общински съвет Александър Държиков.





Александър Държиков не спести насладата си от обстоятелството, че познава персонално проф. Костянев. Наскоро, показа самият той, прочел обява на професора в обществените мрежи, в която той шеговито вмята, че когато навлезеш в третата възраст, хората към този момент не ти пожелават обич. Желаят ти здраве и дългоденствие. С отпратка към това ръководителят на ОбС-Пловдив съобщи:

„ Вие сте жертван и във Вас е заложено да давате обич и любов. Решението на Общинския съвет е един знак на това, че Вие сте обичан и от пловдивчани. Защото зад всеки общински консултант стоят избрани групи хора и това единогласие, с което Вие получавате най-високото звание, е задоволително красноречиво. А както се споделя в една ария на Емил Димитров – „ никой не може да избяга от обичта на хората “ “.

Той добави, че точно личността на Костянев е съдействала Пловдив да бъде привлекателен център на просвета, обучение и просвета и туризъм.

„ Сред нас има хора, които са прелестни преподаватели, само че нямат пиетет към науката. Сред нас има прелестни учени, само че те не могат да въодушевяват студентите. Има и такива, които са и едното, и другото – само че пък тях не ги интересува публичният живот на града и страната. Професор Костянев обаче съчетава всички тези положителни качества “, съобщи сегашният ректор на Медицински университет проф. доктор Мариана Мурджева, която откри събитието.



Професор Мурджева благодари на Съвета по просвета за номинирането на професор Костянев и дефинира връчването на званието му като научен празник на вуза. Това тя отдаде на отпечатъка, оставен от проф. Костянев в историята на университета. Сегашният ректор означи, че за академична общественост той постоянно ще бъде значима част.

„ Искам да ви уверя, че няма да пожаля сили за издигане престижа на този хилядолетен град, с доста имена и бохемска атмосфера. Ще бъда разполагаем на всеки мой съгражданин, който се нуждае от мен. Нека Пловдив резервира тази невероятна харизма и стане за България това, което е Силициевата котловина за Америка “, добави професорът при приемане на званието си Почетен жител на Пловдив.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР