Дубайската компания Ди Пи Уърлд (DP World) си партнира с

...
Дубайската компания Ди Пи Уърлд (DP World) си партнира с
Коментари Харесай

Дубайска и израелска компания ще си партнират в търг за приватизация на пристанището Хайфа

Дубайската компания Ди Пи Уърлд (DP World) си партнира с израелската ДувърТауър (DoverTower) за търга за приватизация на второто по величина пристанище на Израел, осведоми Ройтерс.

Двете компании ще проучат и опцията за разкриване на паяка корабна линия сред Израел и Дубай, цитира Българска телеграфна агенция.

Израел и Обединените арабски емирства, от които Дубай е част, подписаха през вчерашния ден историческо съглашение за нормализиране на връзките.

Сделката сред Ди Пи Уърлд, която ръководи пристанища от Хонконг до Буенос Айрес, подписа поредност съглашения с ДувърТауър, в това число взаимна оферта на двете компании за приватизацията на средиземноморското пристанище Хайфа, което е един от двата съществени морски терминала на Израел наред с Ашдод.

ДувърТауър е благосъстоятелност на израелския предприемач Шломи Фогел, акционер в Израелските корабостроителници (Israel Shipyards) и сътрудник в пристанището на Ейлат.

Двете компании ще проучат опцията за разкриване на директна линия за морски транспорти сред израелското пристанище на Червено море Ейлат и дубайското Джебел Али, което е най-големият директен център за морски товари в Близкия изток.

Израел приватизира държавни пристанища и строи нови частни докове в опит да насърчи конкуренцията и понижи цените на пристанищните услуги.

Пристанището на Хайфа ще би трябвало да бъде осъвременено, с цел да може да се конкурира с съвременно пристанище, издигнато в региона от китайската Шанхай интернешънъл порт груп (Shanghai International Port Group).

Като част от новото съдействие сред ОАЕ и Израел също така Ислямската банка на Абу Даби (Abu Dhabi Islamic Bank) и Леуми (Leumi), втората по величина израелска банка, подписаха меморандум за съгласие за изследване на бъдещо съдействие.

Целта на съглашението е да отвори нови бизнес и търговски благоприятни условия за клиентите, да помогне на хора, пътуващи до Израел, или на компании, които търсят достъп до новия пазар, уточни Ислямската банка на Абу Даби в изказване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР