Дубай предстои да добави още една висока кула към пейзажа

...
Дубай предстои да добави още една висока кула към пейзажа
Коментари Харесай

В Дубай ще бъде изградена най-високата часовникова кула с жилища в света

Дубай следва да добави още една висока кула към пейзажа си. Кулата Aeternitas ще бъде най-високата жилищна часовникова кула в света с височина 450 м – четири пъти по-висока от лондонския Биг Бен и единствено с 22 метра по-ниска от най-високата жилищна постройка в света – Central Park Tower в Ню Йорк.

Предвидена да се трансформира във втората по височина часовникова кула в света (след Кралската часовникова кула в Мека, Саудитска Арабия), Aeternitas е резултат от партньорството сред основания в Дубай бизнесмен в региона на недвижимите парцели London Gate и швейцарския производител на първокласни часовници Franck Muller, оповестява CNN.

London Gate закупува имота в Дубай Марина, на който към този момент има основи на незавършена 106-етажна конструкция - и знае, че монументалните размери на кулата се нуждаят от забележителна фасада, споделя Том Хил, координатор за връзки с медиите на бизнесмена.

„ Смятаме, че часовникът ще се вижда от 6 км разстояние поради височината на постройката “, споделя Хил и прибавя, че циферблатът ще бъде голям – 40 метра висок и 30 метра необятен.

Искахме да създадем нещо друго, което не е правено до момента в Дубай “, добавя Хил.
Вечната кула
Жилищната кула ще има 649 жилището с една до три спални, както и вили и двуетажни къщи. Обитателите ще имат достъп до услуги и уреди, сходни на хотелските, само че с уединението и комфорта на дома.

Споделените улеснения включват фитнес зала, игрище, спа център, студио за йога и плувен басейн, както и пространства за изкуство и просвета като кино, музикална зала и библиотека.

Според London Gate планът ще бъде предаден на притежателите през 2027 година

Името на кулата значи „ безкрайност “ на латински и е въодушевено от сбирката часовници Franck Muller Aeternitas - един от най-сложните планове на марката, който включва „ безконечен календар “, изяснява Ерол Балиян, ръководещ шеф на Franck Muller за Близкия изток и Африка.

Швейцарският производител на часовници вижда в навлизането си в областта на недвижимите парцели стъпка, която ще помогне за основаването на строителен план, който „ отразява нововъведенията, майсторството на направа и безконечната грациозност на марката “, споделя Балиян.

Освен забележителния циферблат (вдъхновен от сбирката Long Island на Franck Muller в жанр арт деко, която има погрешно огънати и разтеглени числа в правоъгълен корпус), производителят на часовници ще влее своя дизайнерски дух в цялата резиденция, декларира Балиян.

Той акцентира първокласните материали като матирани и полирани метали, които ще контрастират с мраморни повърхности, текстурирани тъкани и смели цветове. Междувременно във фоайето и рецепцията характерният издължен циферблат на часовника Curvex на марката е показан с извити стени, арки и овални мебели

Вниманието към детайла е от първостепенно значение, като подробно направените дограми и деликатно подредените осветяване и мебели подсигуряват изискана атмосфера “, изяснява Балиян.
Процъфтяващ пазар
Кулата Aeternitas е част от възходяща наклонност в Дубай. Луксозните парцели в емирството процъфтяват, а марковите резиденции - съдействие сред дизайнерски марки и строителни бизнесмени също набират известност.

Към октомври 2023 година в града има 51 приключени плана, като съгласно Savills Research тази цифра се чака да се удвои до 2030 година Миналата година жилищни планове оповестиха марки като стилната къща на Карл Лагерфелд, автомобилния производител Mercedes-Benz и хотелиерите 25Hours.

Миналата седмица London Gate стартира първия стадий от продажбите си, като цената на жилищата с една спалня стартира от 1.6 млн. дирхама (435 600 щатски долара).

Имаме необикновен интерес през цялото време “, споделя Хил, добавяйки, че през първите два дни London Gate е продал към 30% от в началото пуснатите 30 етажа, в това число всички налични жилища с една спалня.

Хил има вяра, че един от факторите, които подтикват интереса, е местоположението на кулата в Дубай Марина, където има дефицит на терени за застрояване и прибавя, че „ емблематична кула “ като Aeternitas е първият сходен план, който пробива в региона през последните години.

Въпреки че това е първият брандиран план на London Gate за жилища, той няма да е последният, сподели Хил, като добави, че компанията ще разгласи идващото си брандирано партньорство до края на първото тримесечие на тази година.

Като бързо разрастващ се пазар, парцелите в Дубай постоянно се продават отвън проекта, като купувачите чакат с години, с цел да влязат във притежание на парцела си.

Именно тук марковите жилища обезпечават в допълнение равнище на сигурност, изключително за задграничните купувачи, споделя Хил.

С толкоз световноизвестна марка като Franck Muller да вземем за пример, вие сте спокойни, че ще ви бъде предаден артикул от международна класа “, добавя експертът
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР