Dubai Duty Free Tennis Championships, втори кръгЙелена Остапенко – Ига

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, втори кръгЙелена Остапенко – Ига
Коментари Харесай

Швьонтек и Свитолина се сбогуваха бързо с турнира в Дубай


Dubai Duty Free Tennis Championships, втори кръг
Йелена Остапенко – Ига Швьонтек 4-6, 6-1, 7-6(4)
Елина Свитолина – Жил Тайхман 6-7(0), 2-6


Турнирът от категория WTA 500 през тази седмица е толкоз мощен, че всяко ранно отпадане мъчно може да се одобри като невероятна изненада. Това обаче надали успокоява Ига Швьонтек и Елина Свитолина, които завършиха присъединяване си в конкуренцията след провали в мачовете си от втория кръг.

Полякинята позволи трета загуба от три мача против Йелена Остапенко като този път тя пристигна след поврат и тайбрек в третия сет в интерес на латвийката.

Нито една от двете не успяваше да употребява добре сервира си в мача като Швьонтек бе извънредно неуверена на първи сервис, печелейки едвам 44% от разиграванията на него. Пробивите в мача бяха общо 16 като Остапенко осъществя 9 от 22 благоприятни условия по отношение на 7 от 14 за шампионката от Ролан Гарос 2020.

В първия сет двете си направиха серия от 6 следващи брейка преди да пристигна решителният в интерес на полякинята за 6-4.

Втората част бе единствената, в която конспирация нямаше. Много рано Остапенко пое преимуществото с четири следващи гейма, а сетът завърши с трети пробив в нейна изгода.

В решителния сет Швьонтек на два пъти успяваше да върне пробив, избави и мачбол при 4-5, с цел да стигне до обстановка при 6-5, в която да сервира за мача. И този златен късмет обаче бе пропуснат, с цел да се стигне до тайбрека.

На четвъртфиналите Остапенко чака победителката от конфликта сред №1 Арина Сабаленка и Петра Квитова.

Жил Тайхман бе тази, която в профил Елина Свитолина след 7-6(0), 6-2 в мач, който бе много по-различен във връзка с равнището на сервис. Швейцарката осъществя и двата си пробива във втория сет, до момента в който украинката по този начин и не можа да употребява петте благоприятни условия, които се откриха пред нея в хода на срещата.

За Тайхман следва мач с Вероника Кудерметова или Гарбине Мугуруса.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР