Дружеството на пловдивските художници кани пловдивчани и гости на града

...
Дружеството на пловдивските художници кани пловдивчани и гости на града
Коментари Харесай

Дружество на пловдивските художници открива мащабна графична изложба

Дружеството на пловдивските художници кани пловдивчани и посетители на града на откриването на изложбата " Съвременна графика " на 9 февруари от 18 ч. в  Иложбена зала " ДПХ " на бул. " Борис III Обединител " №153. 
Прочетете още
„ Графиката е елитарно, интелектуално изкуство. Нейното разбиране изисква несъмнено равнище на знание, опит, естетически усет. Условността на изразните средства, особената атмосфера на вглъбение, тишината на графичния лист - всичко това оформя нейното изключително място измежду образните изкуства. Технологията на основаване на облика, съпротивлението на материала, резултата на печатарското мастило върху хартията, дългия развой на обработка и засищане, нуждата от желязно притежаване на рисунката - с цел да се прави графика, би трябвало отдаденост и високо равнище на професионализъм на създателя. Тя изисква своето пространство, старания, база, опит. В предходни години Пловдив има славата на град с доста мощни художествени изяви в тази област. Желанието ни е това да се възроди още веднъж “, показа ръководителят на Дружеството Лидия Симеонова. 

Организацията на изложбата стартира с отворена покана към създателите. В експозицията ще бъдат показани необятен диапазон от типичен и модерни графични техники - от офорт, акватинта, висок щемпел, мецотинто, сериграфия до цифров щемпел и новаторски похвати.

Изложбата " Съвременна графика " се осъществя по концепция на Осман Юсеинов, художник, който работи в необятен диапазон на образните изкуства. В нея се включват над 35 създатели, с над 65 произведения. Освен от град Пловдив и региона,  ще забележим и участници от Сливен, Стара Загора, Пазарджик и др.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР