Дружеството Фармнет ЕАД – еднолична собственост на Марешки Холд, има

...
Дружеството Фармнет ЕАД – еднолична собственост на Марешки Холд, има
Коментари Харесай

Марешки с договор за доставка на популярно ковид лекарство - за 28,6 млн. лева

Дружеството " Фармнет " ЕАД – еднолична благосъстоятелност на " Марешки Холд ", има контракт с Министерството на здравеопазването за доставка на новото коронавирус лекарство с название " Молнупиравир " (Molnupiravir). Договорът е на стойност 28 633 440 лева с Данък добавена стойност, оповестен е през днешния ден (26 януари) в националната платформа за електронни публични поръчки ЦАИС ЕОП.

Причина контрактът да се подписа с компанията на Веселин Марешки е, че тя е акредитиран представител на производителя MERCK SHARPDOHME B.V. (MSD). Агенцията за публични поръчки е проверила метода на възлагане и е открила, че той е закономерен.
Лекарствата против КОВИД - от " Ивермектин " до най-новите: приказва проф. Георги Попов
Ефект от " Ивермектин " против COVID-19 има единствено в случай че се дава в първите 2 дни от развиването на заболяването. Това твърди проф. Георги Попов, ек...
Прочети повече
Ангажиментът на сдружението за първа доставка от 11 520 лечебни курса е до 8 седмици след приемане на поръчка от Министерство на здравеопазването, като министърът ще съобщи количеството след издаване на позволение за приложимост от Европейската комисия. Втората доставка ще е за 8 480 лечебни курса и до 12 седмици след първата. 

Писмо от компанията в здравното министерство (МЗ) за разработван от нея лекарствен артикул Lagevrio с интернационално непатентно название Molnupiravir е постъпило през юни 2021 година За него има информация, че е предлекарство, което се метаболизира в човешкия организъм до рибонуклеозидния аналог N – хидроксицитидин (N – hydroxycytidine, NHC).

" NHC се разпределя в клетките, където след фосфорилиране се образува фармакологично дейния рибонуклеозид трифосфат (NHC-TP). Включването на NHC-TP във вирусната РНК посредством вирусните РНК-полимерази води до кумулиране на неточности във вирусния геном, като вследствие на натрупването на тези неточности и основаването на " дефектни вируси " се инхибира (бел. ред. - спира) вирусната репликация ", се сочи в документите по поръчката.

При разбор на междинните данни от фаза 3 на рандомизираното, плацебо-контролирано, двойно-сляпо изследване било открито, че пациентите, получили лекарствения артикул, са с 50% по-нисък риск от хоспитализация и тежко протичане на болестта спрямо плацебо групата.

Лекарството " Молнупиравир " против КОВИД е с по-ниска успеваемост от в началото оповестената
Препаратът на Merck против Коронавирус към този момент е позволен за приложимост в Дания
Въпреки разочароващите резултати от изпитването, при които броят на хоспитализациите и смъртните случаи от ковид при рискови паци...
Прочети повече
Приложението на лекарствения артикул се концентрира в началните стадии на болестта при нехоспитализирани пациенти с позитивен резултат за COVID-19, съпътстващи хронични болести, които са с висок риск от усложняване на болестта. От него се чака да се понижи нуждата от хоспитализация, а и леталния излаз при тази група пациенти.

Лекарството е за перорална терапия, уместно за домашно лекуване. Ще се предлага в опаковка за петдневен курс на лекуване с дневна доза от 800 mg, два пъти на ден при започване на болестта (до 5-ия ден) при пациенти с лабораторно доказан лек до сдържан COVID-19 и рискови фактори, като възраст над 60 години, онкологично заболяване, сърдечно-съдови болести, наднормено тегло.

Лекарственият артикул е единствен все още против COVID-19 за банкет през устата. Той, съгласно информацията от Министерство на здравеопазването, е получил условно позволение за приложимост в Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия от локалния регулаторен орган MedicinesHealthcare Products Regulatory Agency.

На този стадий се намира в процедура по настоящ обзор " rolling review ", провеждан от Европейската организация по медикаментите (ЕМА).

Още: Държавата отново желае да купи коронавирус лекарство от Мис България 2009 и брачна половинка ѝ - за милиони
Франция не утвърди потреблението на молнупиравир, препаратът срещу Коронавирус на Merck
Върховният орган по опазване на здравето на Франция отхвърли да позволи за приложимост молнупиравир – лекарството за лекуване на ковид...
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР