Другата седмица ще решим кога ще започнем национални стачни действия,

...
Другата седмица ще решим кога ще започнем национални стачни действия,
Коментари Харесай

Алибегов: Ресторантьорите са в стачна готовност

Другата седмица ще решим по кое време ще стартираме национални протестни дейности, съобщи ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов в ефира на Нова телевизия. Той сподели сметка за ток на ресторант за декември в размер на 33 763 лева, признавайки, че преди този момент тя е възлизала на 8000 лева

Той призна, че ресторантьорите са в протестна подготвеност откогато в Смолянска област бяха затворени питейни заведения и нощните клубове. А съгласно него поради високата заболеваемост, тежестта още веднъж пада върху техния бранш. Алибегов укори ръководещите, че вземат решения без да се допитат до засегнатите сектори.
 Дискотеките в Смолян хлопнаха порти и бизнесът скочи
Дискотеките в Смолян хлопнаха порти и бизнесът скочи

В своята позиция, те декларират, че от сектора са подготвени за митинг

По думите му спадът в оборота на бизнеса е 40%. " Мерките са същите, само че малко изменени. Например това, че единствено при положение на локдаун бизнесът получава 20% от оборота на 2021 година, само че не повече от 100 000 лв.. Защо, в случай че моят оборот е по-висок и заплащам налози, да не получа отплата? Първите три месеца от тази година ние не сме работили. Мерките не са направени както би трябвало, не са разисквани от бизнеса . Спазвахме разпоредбите, само че при въвеждането на зеления документ, хората се разочароваха ", изясни Алибегов. Мнението му е, че зеленият документ трябваше да бъде уголемен и да важи за всички.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР