Другата седмица ще проведем среща с главния прокурор. Многократно излизат

...
Другата седмица ще проведем среща с главния прокурор. Многократно излизат
Коментари Харесай

Шефът на БЛС зове да потекат пари към джобовете на...

Другата седмица ще проведем среща с основния прокурор. Многократно излизат информации за нередности и точене на здравната каса, само че след това няма данни какво се случва с упрекнатите и какъв брой фактически от тях са отговорни. Така се поставя едно леке върху цялата съсловна организация.

Това е повода за тази среща.

Това сподели в предаването "Плюс минус " по Нова телевизия ръководителят на Български лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

"С новия Национален рамков контракт би трябвало да забележим какъв брой коства всяка една услуга и да спрем да споделяме, че всичко е гратис. Трябва да бъдем правилни към пациентите и обществото.

Не може лекари и медицински сестри да живеят със заплати, които са под междинното равнище за страната. Трябва да спрем да бъдем популисти и да споделяме, че всичко в опазването на здравето е гратис и след това пациентите да се сблъскват с друга действителност.

В България опазването на здравето не е дофинансирано. Последните години средствата се усилват, само че към момента са най-ниски в Европа. Голяма част от лекарите и медицинските сестри получават най-ниските заплати в Европа.

Ние желаеме парите, които не са усвоени да отиват за това. Не желаеме актуализация на бюджета. Всеки има право да стачкува за почтено възнаграждение.

Повече от 20 години няма връзка сред това какви да бъдат заплатите на лекари и медицински сестри и дали да бъдат обвързани с бюджета.

За нас заплатите би трябвало да бъдат обвързани с бюджета, тъй като другояче една болница в Северозапада, която няма задоволително приходи и би трябвало да заплаща увеличени заплати, ще банкрутира за няколко месеца ", разкри доктор Маджаров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР