Друг съдебен състав ще гледа делото на 81-годишния Благой Цветилов,

...
Друг съдебен състав ще гледа делото на 81-годишния Благой Цветилов,
Коментари Харесай

Сменят съдията на 81-годишния Благой, убил арендатор в Първомай

Друг правосъден състав ще гледа делото на 81-годишния Благой Цветилов, упрекнат в умишленото ликвидиране на арендатора си Митко Иванов в първомайския квартал " Любеново ". Близките на починалия мъж направиха искане за отказ, което след заседание беше почетено. Причината - стартирането под домакински арест на възрастния мъж преди близо 2 месеца.

Смъртта на 54-годишния Митко Иванов настъпи на 21 октомври м.г. Той и Цветилов били родственици и от години имали кавги за наследствени ниви. По-младият обработвал земята и плащал на Благой за неговия дял. Пенсионерът обаче желал повече пари. Във съдбовния ден те още веднъж се скарали и Цветилов изкарал законно притежавана ловна пушка и го умъртвил.

На 29 септември Окръжният съд направи опит за предоставяне на ход на делото, само че обвинителният акт беше върнат за преправяне от прокуратурата поради неясноти и неточности. В същото съвещание магистратите пуснаха Благой Цветилов под домакински арест, откакто той прекара 11 месеца зад решетките. Решението е било обжалвано пред Апелативния съд, който анулира смяната и мярката на пенсионерът остана с мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР