Дроновете са много широко разпространени. С тяхната роботизация и изкуствен

...
Дроновете са много широко разпространени. С тяхната роботизация и изкуствен
Коментари Харесай

Професор: Още през 60-те години на миналия век България е произвеждала безпилотни летателни апарати

Дроновете са доста необятно публикувани. С тяхната роботизация и изкуствен интелект те навлязоха ненадейно бързо във въоръжените сили, както на постоянните армии, по този начин и на терористичните групировки. Те са евтини за произвеждане и доста елементарно могат да осъществят капацитета си. Това сподели преподавателят във ВА " Г. С. Раковски “ проф. Димитър Недялков в предаването " Денят онлайн “ по NOVA NEWS.

Той уточни, че Нетаняху не би трябвало да бъде сюрпризиран от нападението с дрон против дома му в Кесария, защото тези технологии към този момент имат необятно приложение.

Недялков сподели, че във военните учебни заведения в България към този момент тече подготовка за работа с дрон, защото летателният уред от ден на ден се внедрява и е детайл от националната сигурност. " Родно произвеждане на дронове е значимо направление в развиването на стопанската система и конструкция на обществото “, акцентира преподавателят.

" Още през 60-те години на минали век България е произвеждала безпилотни летателни апарати. Били сме единствените на Балканите в това отношение и едни от дребното в Европа и света “, описа Недялков. Той уточни, че в този момент в страната близо 200 компании се занимават с разработки на дронове. " Държавата би трябвало да обърне внимание на родните производители “, акцентира той.

Недялков е на мнение, че " зад всяка система би трябвало да стои човек ". " Елемент от тези системи е изкуственият разсъдък, само че от ден на ден експерти натъртват на обстоятелството, че най-голямата заплаха за човечеството може да се окаже самия ИИ. Така че най-малко като надзор зад него би трябвало да стои човек ", изясни преподавателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР