Дроновете, с които Русия днес атакува Украйна, вероятно са излетели

...
Дроновете, с които Русия днес атакува Украйна, вероятно са излетели
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия разполага дронове камикадзе на втора площадка близко до Киев

Дроновете, с които Русия през днешния ден нападна Украйна, евентуално са изхвърчали от Брянска област, западна Русия. Това значи, че Кремъл към този момент разполага с втора площадка за доставяните от Иран безпилотни летателни апарати, съобщи английското министерство на защитата, представен от ДПА.

Досега дроновете излитаха единствено от южната съветска Краснодарска област, като площадката там се употребява от средата на декември.

" Втората площадка за дронове даде на руснаците спомагателна насочна точка за офанзиви, която е по-близо до Киев ", се споделя в отчета, написан въз основа на констатации на английското разузнаване.

" Това евентуално ще понижи времето на полет над Украйна ", написа още министерството.

Украйна съобщи, че 11 от 14-те дрона, с които е била атакувана през днешния ден, са били свалени. Девет от тях са били прехванати от украинските системи за Противовъздушна отбрана наоколо до Киев. Останалите три дрона са били ориентирани против обекти в Южна Украйна, написа Българска телеграфна агенция.

Това е първото съветско нахлуване с този вид безпилотни летателни апарати от 15 февруари насам. Британското министерство на защитата допуска, че това може да се дължи на привършване на доставените от Иран дронове. " Вероятно ще се направи опит за попълване на запасите ", написа военното ведомство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР