Дрифтъри от България, Румъния, Гърция, Сърбия и Турция ще се изправят

...
Дрифтъри от България, Румъния, Гърция,
Сърбия и Турция ще се изправят
Коментари Харесай

Дрифт шампиони от 5 държави в надпревара за купата на Балканите

Дрифтъри от България, Румъния, Гърция, Сърбия и Турция ще се изправят един срещу друг в борба за Balkans Drift SuperCup. Първото издание на надпреварата ще се организира на Картинг пистата във Варна на 14 и 15 септември, като ще излъчи най-добрият дрифт водач на Балканите. За купата ще се борят 35-ма от топ водачите на 5 страни. Всеки от тях е получил индивидуална покана, основана на триумфите и постиженията си в спорта досега.

Квалификациите и финалите на Balkans Drift SuperCup ще се проведат на мрачно, единствено под прожекторите на пистата. Водещ на състезанието е добре познатият ни като коментатор на Формула 1 - Момчил Манчев. Той ще ни запознае с повече подробности около техническата специфичност на автомобилите, както и с информация за постиженията на водачите и тяхното развитие досега. Оценяването е също на най-високо допустимо равнище - специално за да бъде арбитър на Balkans Drift SuperCup в България идва Mike Procureur - създател и съдия в европейския дрифт шампионат King of Europe и международния дрифт шампионат King Of Nations. Паричните награди за тримата най-добри са обезпечени от Softelecronic, като за 3-то място е 400 лева, за 2-ро 600 лева, а 1-во място печели 1 000 лв. Сред участниците са европейски, турски, сръбски, български и румънски дрифт първенци. Ще забележим европейският шампион Павлин Пенев, дрифт звярът на двукратния европейски шампион Александър Язов, който за изненада на всички ще бъде каран от Стефан Петров. Сред участниците са още Красимир Стефанов (трикратен първенец на България), Стефан Стефанов (двукратен първенец на България и първенец на Румъния), Силвио Гоцев и момчетата от Mirafiori Team - Стефан Цанков- Арчи и Стефан Зашев, и други.

В двата дни по време на съревнованието, ще се организира и финалът на най-мащабното картинг съревнование за фенове Red Bull Kart Fight Bulgaria 2018.

Билети се продават в дните и на място на събитието - Картинг писта Варна, като с всеки закупен билет посетителите получават подарък - карта за отстъпка в бензиностанции Petrol.

Ден преди този момент ще забележим част от участниците от Balkans Drift SuperCup в зашеметяващо дрифт шоу! Summer Drift Show Варна 2018 се завръща след 6 години на 13 септември от 19:00 на паркинга на Мол Варна ЕАД, където ще закрие лятото с облаци от пушек!

За тези, които нямат опция да присъстват персонално - могат да гледат на живо дрифт шоуто на 13.09 и финалите на състезанието на 15.09. по B1B TV.

Варна я чакат три дни на скоростен дрифт на доста високо професионално ниво. Balkans Drift SuperCup 2018 и Summer Drift Show Варна 2018 се организират с поддръжката на Red Bull, Петрол АД, Хит Кар, Softelectronic, Dark-Wheels Plovdiv, екшън телевизия B1B TV и Денонощен мобилен вулканизатор.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР