Древногръцкият бог на възраждащата се природа, на виното, лозарството и

...
Древногръцкият бог на възраждащата се природа, на виното, лозарството и
Коментари Харесай

Трифониада в Златоград весели стотици СНИМКИ

Древногръцкият господ на възраждащата се природа, на виното, лозарството и веселието - Дионис персонално през днешния ден разливаше вино на десетките посетители на чаршията в Златоград. Бъчви с божествения балсам за душата и тялото се лееше без пари, а хората опитваха от виното на обособените производители, с цел да сравнят усетите. Градусът на настроението от винената поддръжка, съчетана с хубавото време и обилната стратегия на златоградските артисти и хороигралци накара множеството по кълдъръмите да се усмихне, да затропа хоро и да посрещне с наслада идващата пролет.

Трифониадата в Златоград се организира през днешния ден за осма поредна година. Тя се съчетава обичайно с конкурс за най-хубаво вино измежду локалните фенове винари, с дегустация на вино и мезета.

В конкуренцията се включиха 15 производители на виновност, качеството на които оцени както постоянно бележит сомелиер. С тази специфична задача се зае този година господин Николов.

В състезанието мериха сили с виното си Иво Сидеров, Иван Кротев, Филип Хаджиев, Денчо Първанов, Севдаллин Мизов, Христо Бурдев, Митко Буков, Костадин Калъчев, Владимир Глухов, Севдалин Кануров, Паньо Христов, Асен Черешаров, Филчо Ангелов и Тони Кънчев.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР